lieLierse SK
kvmKV Mechelen
Datum: 16/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
KV Mechelen wint derby bij onmachtig Lierse
Fabian Morren
| 0 reacties
KV Mechelen wint derby bij onmachtig Lierse
Foto: © SC

Lierse heeft alweer niet kunnen winnen. De Pallieters gingen na een zwakke wedstrijd onderuit tegen KV Mechelen, dat uitzicht behoudt op play-off I. Lierse wacht nog heel zware weken. Volgende week is het Beerschot - Lierse.

Fabian Morren in Lier

Een etentje in Lier: daarmee hoopte Hany Ramzy de rust terug in de tent te brengen na een woelige week. Het rommelt namelijk bij Lierse, en geen klein beetje. De Egyptische coach ligt onder vuur en op training gingen de spelers met elkaar in de clinch. Maar het etentje was vrijdag naar verluidt gezellig. Op het ideale moment dus, want een dag later volgde de levensbelangrijke derby tegen KV Mechelen.

Kansen aub
Als je dan na elf minuten alweer opnieuw tegen een achterstand aankijkt, mag je al het voorgaande al even snel naar de prullenbak verwijzen. Een lange voorzet van Cordaro werd over de uitgekomen Sels in doel verlengd door Mads Junker. Niet alleen heeft Mechelen geen medelijden met de buur uit Lier, de ploeg van Harm Van Veldhoven hoopt nog steeds op een ticket voor play-off I. En dat kan nog steeds, al moet Malinwa dan wel rekenen op misstappen van de clubs boven zich.

Het doelpunt van Junker was één van de schaarse hoogtepunten op het Lisp. Lierse wordt telkens weer geconfronteerd met een manifest gebrek aan kwaliteit om een wedstrijd naar zijn hand te zetten. Verder dan een kopballetje van Pouga - die de voorkeur kreeg op Hazurov - en een schot van Elgabas kwam de thuisploeg in de hele eerste helft niet. Niet dat KV Mechelen ons enthousiast maakte met het geleverde spel. Na het doelpunt van Junker was Mechelen geen enkele keer nog gevaarlijk voor de pauze.

"Ramzy buiten"
Wat doe je als je aan de rust achter staat en absoluut moet winnen? Juist, aanvallen. Hany Ramzy had dat begrepen. De Egyptenaar offerde Lambot op en gooide met Hazurov in een extra spits in de strijd. Maar de onmacht voor doel is zo groot bij Lierse dat we durven denken dat het zelfs met vijf spitsen niet zou lukken. Zelfs druk ontwikkelen voor het Mechelse doel bleek een onmogelijke opdracht voor Lierse. 

En Mechelen? Tja, de bezoekers creëerden na die eerste goal van Junker helemaal niets. Tot minuut 68. De bal belandde voor de voeten van De Petter en 0-2. Dat heet dan scoren aan 100 procent. "Ramzy buiten" en "Egypte buiten", de alweer zwaar teleurgestelde Liese-fans uitten hun ongenoegen. Waarop die van Mechelen een "bemoedigende" boodschap hadden voor hun rivalen: "In tweede klasse is't ook plezant". U weet, fans zijn altijd lief voor elkaar.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Dachelet Miguel 90' -
Frans Frederic 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Ofori Richard 90' -
Lambot Benjamin 45' -
Wils Thomas   90' -
Bourabia Rachid 90' -
Claasen Daylon 90' -
Pouga Christian 90' -
El Gabas Mohamed 70' -
  Bank G Beoordeel
Goris Nathan -  
Said Ouka Ahmed -  
Saïdi Karim -  
El Takky El Fawy Ashour -  
Annab Lens -  
Hazurov Kostadin 45' -
Bidaoui Soufiane 20' -

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Vandam Jerry 90' -
Biset Maxime   90' -
Bateau Sheldon   90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Petter Steven  90' -
De Witte Seth 90' -
Destorme David 90' -
Cordaro Alessandro A 83' -
Junker Mads 90' -
Iddi Abdul-Yakuni 58' -
  Bank G Beoordeel
Renard Olivier -  
Karahmet Senad -  
Van Loo Anthony -  
Van Damme Joachim -  
Enevoldsen Thomas 32' -
Rits Mats 7'  
Dialiba Diabang Boubacar -  
Herbeleef Lierse SK - KV Mechelen

Vooraf