lokSporting Lokeren
cluClub Brugge
Datum: 17/02/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Daknam
Lokeren en Club in evenwicht
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lokeren en Club in evenwicht
Foto: © SC

Lokeren en Club Brugge hielden elkaar in evenwicht op Daknam. Een goede eerste helft ruimde plaats voor een veel mindere tweede. De goals waren van de voeten van Vazquez en Milos Maric. Lokeren kreeg aan het eind nog kansen op de zege.

Sander De Graeve in Lokeren

Bij de beginfase werd het duidelijk dat het een leuke voetbalnamiddag ging worden op Daknam. Beide ploegen toonde de wil om te voetballen en het spel ging goed op en neer. Club Brugge bouwde geduldig, Lokeren kwam er op de counter vlijmscherp uit.

De bezoekers uit Brugge kwamen al snel op voorsprong na een prachtige goal van Victor Vazquez. Hij pakte een bal mooi uit de lucht in de zestien waardoor hij heel de verdediging van Lokeren op het verkeerde been zette. Een simpele afwerking later stond het 0-1.

Mooie vrije trap Maric

Lokeren gaf zich niet gewonnen en Harbaoui versierde een mooie vrije trap aan de rand van de zestien. Bij Lokeren maakt het niet uit wie de positie van centrale middenvelder invult. Maric en Leko hebben allebei een pracht van een vrije trap in de voeten. Door de blessure van Leko was het Milos Maric die de bal heerlijk in de hoek krulde. De stadionspeaker kondigde de gelijkmaker overigens in treiterend perfect West-Vlaams aan.

Tot aan de rust bleef het spel goed, alleen waren er minder doelkansen op te merken. De 1-1 aan de rust was billijk. Zowel Lokeren (via Scholz) als Club Brugge (via Bacca) maakten aanspraak op een tweede goal.

Licht uit bij El Mouataz

De studieronde die in de eerste helft overgeslagen werd, kwam er toch aan het begin van de tweede helft. Het tempo zakte en geen van beide ploegen kon een flitsende aanval in elkaar boksen. Door de vele overtredingen werd het ritme van de wedstrijd ook gebroken.

Het goede spel ruimde plaats voor iets wat op vechtvoetbal leek met als exponent een ingreep van El Mouataz op de pas ingevallen Trickovski. Twee voeten vooruit, de hoogste net onder de knie. Hij kwam er goed vanaf met geel. Wie ook naar een rood karton solliciteerde was Victor Vazquez. Hij had al geel en ging opzichtig in discussie met ref én assistent.

Sterke Scholz

Geen van beide ploegen kon uiteindelijk nog een doelpunt maken. Dat Lokeren geen tegengoal meer slikte had het vooral te danken aan Alexander Scholz. De jonge Deen speelde echt een geweldige wedstrijd en hield Vazquez en Bacca van gemaakte goals. Aan het eind kwam Lokeren nog dicht bij de zege na goede schoten van Overmeire (op de paal) en Maric.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Dutra Júnior Sérgio 82' -
Lazic Jugoslav 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
El Mouataz Hassan   90' -
Persoons Koen   90' -
Overmeire Killian 90' -
Maric Milos 90' -
De Pauw Nill   74' -
Harbaoui Hamdi 90' -
  Bank G Beoordeel
Geens Bo -  
Fernández Balufo Walter 16' -
Trompet Jore 8'  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Høgli Tom 90' -
Donk Ryan 90' -
Duarte Óscar 90' -
Stenman Fredrik A 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Refaelov Lior 88' -
Vazquez Victor  90' -
Bacca Carlos 90' -
Lestienne Maxime 90' -
Gudjohnsen Eidur 64' -
  Bank G Beoordeel
Trickovski Ivan 26' -
Adu Enoch Kofi 2'  
Herbeleef Sporting Lokeren - Club Brugge

Vooraf