Interview López: "Onze ballen zijn kwalitatief niet goed"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 31 reacties
López: "Onze ballen zijn kwalitatief niet goed"
Foto: © SC

De eerste maand van Jorge López bij AA Gent zit erop. Voetbalkrant.com zocht de creatieve flankspeler op voor een stand van zaken. López paste zich aan de Belgische competitie aan en wil ook volgend seizoen nog in Gent voetballen.

Sander De Graeve in Gent

Opmerkelijk beeld net voor Jorge López de kantine van het oefencomplex van AA Gent binnenwandelt: Arzo, Melli en Cendros, de drie andere Spanjaarden van AA Gent lopen breed glimlachend met een koffer voorbij. “Nog snel die vlucht halen”, roepen ze. AA Gent geeft de spelers namelijk vrijaf dit weekend. Coach Victor Fernandez nam woensdag al het vliegtuig, Manu Ferrera leidde de training.

“Ik ga niet mee, neen”, lacht Jorge López. “Mijn vrouw en kinderen zijn in België en we gaan de stad een beetje verkennen. Ik heb er nog maar weinig van kunnen zien, maar wat ik al zag van Gent bevalt me zeer. Het is een erg mooie stad, alleen is het wat koud momenteel.”

Hoe goed ben je al aangepast aan het Belgisch voetbal na één maand?

“Het gaat alsmaar beter. Er zijn veel verschillen met het Spaanse voetbal. Daar draait het vooral om balbezit en passing. Hier heb ik, in de vier matchen die ik speelde, gemerkt dat de snelle omschakeling heel belangrijk is. Het spel gaat veel sneller op en neer. Daar moest ik me aan aanpassen.”

“Wat matchritme betreft gaat het de goede kant op. Ik speelde een half jaar geen wedstrijden, maar kon nu toch al twee keer in de basis starten.”

Je speelde al centraal op het middenveld en op de rechterflank. Waar kom je het beste tot je recht?

“Ik speel al heel mijn carrière op de flank, maar ik ben geen typische flankspeler. Ik heb niet de snelheid van een echte buitenspeler. Ik snijd meer naar binnen en probeer tussen de lijnen te spelen. Centraal spelen heeft dus ook geen geheimen voor mij.”

Hoe verloopt de communicatie met je ploegmaats?

“Het is alvast handig dat hier nog drie Spanjaarden rondlopen. Ook met de Brazilianen kan ik praten. Verder spreken nog wat spelers Spaans, zoals Hubert en Boeckx. Verder praat ik een beetje Engels, ik kan dus met quasi iedereen communiceren.”

“Ook met Victor Fernandez zit het contact goed. We werkten nog niet eerder samen, maar kwamen elkaar al eens tegen in het Spaanse voetbal. Hij had een speler zoals ik nodig, ik ben blij dat hij me deze kans gegeven heeft. Ik ga echt alles geven om zijn vertrouwen niet te beschamen.”

"Ik snap niet dat iedereen hier met een andere bal speelt"

Tot zover schetste Jorge López een erg positief verhaal van zijn eerste maand in België, toch zitten enkele zaken hem dwars. “De ballen. Ik snap niet dat iedereen hier met een andere bal speelt. In Spanje is het simpel, iedereen speelt met Nike. Hier moeten we voor elke uitwedstrijd met andere ballen trainen.”

Gent werkte gisteren inderdaad de training af met Nike-ballen aangezien de uitwedstrijd tegen Genk volgende week op het programma staat. Over de eigen matchbal ven Gent is de Spanjaard niet te spreken. “Die bal met die rode streep op (Select, nvdr) is kwalitatief niet goed genoeg. Het kan aan mij liggen omdat ik Nike gewend ben, maar die bal is gewoon veel en veel te hard. Dat helpt niet bij de controle.”

Jorge López is verder erg ambitieus voor Play-off II. “We moeten die aanvatten met de bedoeling om te winnen. Het is goed dat we de laatste match tegen Anderlecht spelen. Een goed resultaat tegen een sterke ploeg kan ons het nodige vertrouwen geven. Het zou mooi zijn om toch nog Europees voetbal binnen te halen. Dat is erg belangrijk voor de club.”

Dat Europees voetbal zal volgend jaar in het nieuwe stadion gespeeld worden, ben je er dan nog bij?

“Dat zou mooi zijn. Mijn contract loopt tot het eind van dit seizoen. Als de club me langer wil houden, ben ik bereid om te praten. Ik voel me hier goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties