Mbokani krijgt vier wedstrijden schorsing

Jens Van der Borght
| 190 reacties
Mbokani krijgt vier wedstrijden schorsing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De geschillencommissie van de KBVB heeft Dieumerci Mbokani een schorsing van vier speeldagen opgelegd. Daarbovenop krijgt hij nog een boete van 2000 euro. Anderlecht zou niet in beroep gaan tegen de uitspraak.

De Geschillencommissie volgde met deze uitspraak het Bondsparket dat eerder op de dag vier speeldagen eiste voor de aanvaller. Mbokani krijgt twee speeldagen voor de trap op Simaeys en een speeldag voor het uitschelden van de scheidsrechter. De Congolees zou Alexandre Boucaut een fils de pute genoemd hebben.

Naast de drie speeldagen schorsing had de Anderlecht-aanvaller nog een voorwaardelijke schorsing op zijn naam staan. Deze had Mbokani gekregen omdat hij eerder op het jaar al vier wedstrijden schorsing, waarvan een met uitstel, had gekregen wegens natrappen. Die voorwaardelijke schorsing wordt nu omgezet in een effectieve.

Door de schorsing zal de Congolese international de eerste twee wedstrijden van de Play-offs moeten missen. Daarnaast mist hij ook nog de matchen tegen KV Mechelen en AA Gent in de reguliere competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties