Interview Been: "Verschil met Anderlecht is klein"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Been: "Verschil met Anderlecht is klein"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kwalificatie voor de bekerfinale heeft het vertrouwen bij RC Genk nog aangescherpt. Coach Mario Been wil in de resterende twee wedstrijden heel graag 6 op 6 pakken om zo de kloof met de tweede plaats wat kleiner te maken.

Robby Morren in Genk

Fluitend kwam de Nederlandse coach de perszaal vrijdagmiddag binnen. Het hoeft geen betoog dat de sfeer in Limburg opperbest is nu de bekerfinale een feit is. Dat betekent echter niet dat de club het nu wat rustiger aan wil gaan doen in de competitie. Integendeel. Mario Been wil absoluut 6 op 6 halen. Als Genk op die manier wat dichter bij de top twee kan sluipen voor de start van play-off 1, dan is nog veel mogelijk.

“Dinsdag heb ik aan de jongens verteld dat we de komende twee wedstrijden moeten trachten de zes punten te pakken.  Ik denk immers dat, gezien de andere wedstrijden, concurrenten hier en daar nog punten zullen morsen. Het gaatje naar de tweede plaats zou wel eens kleiner kunnen worden als wij onze eigen wedstrijden kunnen winnen.”

“Als ik kijk naar de trainingsintensiteit en de manier waarop spelers hun vak beleven, dan helpt die kwalificatie voor de bekerfinale wel. Als we uitgeschakeld zouden zijn, zou voor veel jongens een droom in duigen vallen en zou de sfeer wel anders zijn.  Een overwinning doet vaak meer dan honderd woorden van een coach. De jongens zijn enorm goedgemutst en hebben er heel veel zin in.”

De tegenstander in de bekerfinale wordt Kortrijk of Cercle Brugge. Genk begint dus als favoriet op 9 mei maar dat betekent helemaal niets, benadrukt Been. Hij verwijst naar de Champions League-partij tussen Manchester United en Real Madrid.

“We hebben nu twee ijzers in het vuur om Europees voetbal te halen maar op dit moment hebben we nog steeds niets. Als we vijfde worden en de bekerfinale verliezen, blijven we achter met lege handen.  We hebben nu wel dat extra kansje met de bekerfinale maar in een finale zijn de kansen steeds 50-50 want voetbal is afhankelijk van momenten. Als ik deze week Manchester United – Real Madrid bekeek, dan denk ik dat het duidelijk is wat ik bedoel. Binnen één minuut ben je plots geëlimineerd door een rode kaart.”

Geen enkele Belgische club speelde dit seizoen zoveel wedstrijden als Racing Genk dat er 46 op de teller heeft. Vier keer al werd een duel met Anderlecht uitgevochten. Mario Been ziet dat het verschil met paars-wit niet groot meer is.

“We beginnen aan onze 47e wedstrijd dit seizoen en in geen enkele competitie, niet in Europa en niet in de beker, is er een tegenstander geweest die ons weggespeeld heeft. We hebben wel onnodig punten laten liggen maar ik zie geen groot verschil tussen Anderlecht en ons en daar moeten de spelers ook in geloven. Het was een moeilijke wedstrijd tegen Anderlecht omdat je op twee gedachten hinkte maar dat we die 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd konden rechtzetten is knap.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties