Been: "Ik probeer de keuzes zo eerlijk mogelijk te maken"

Robby Morren
Robby Morren
| 89 reacties
Been: "Ik probeer de keuzes zo eerlijk mogelijk te maken"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft een uitgebreide en kwalitatief sterke kern. Dat betekent dat de coach elke week spelers moet teleurstellen. Mario Been heeft kleppers op de bank zitten en wil dat zijn spelers zich telkens weer tonen op training en in de wedstrijd.

Door Robby Morren

Afgelopen weekend moesten Anele, Barda, De Ceulaer, Kumordzi, Kara en Plet vrede nemen met een plaats op de bank. Het zijn allemaal spelers die de kwaliteiten hebben om aan de aftrap te komen en dit seizoen al meermaals hun waarde voor Genk bewezen. Voor Hamalainen en nieuwkomer Ojo was er zelfs geen plaats op de bank. 

“Als je 21 fitte spelers hebt, dan moet je er natuurlijk enkele teleurstellen. De spelers beseffen dat ze bij een topclub zitten en dan zijn de plaatsjes heel duur", reageert Mario Been. De Nederlander benadrukt dat elke speler kansen krijgt en dat hij zijn selectie zo eerlijk mogelijk maakt.

"Ik heb ook gezegd dat de selectie kan veranderen want spelers kunnen zich manifesteren gedurende de training en de speelminuten die ze wel krijgen. Spelers moeten elke week hun plekje verdienen en dan probeer ik de keuzes zo eerlijk en doordacht mogelijk te maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties