Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: St. James Park
Cissé loodst Newcastle diep in blessuretijd naar kwartfinales
Timothy Collard

Newcastle United heeft Anzhi opgezadeld met een kater van formaat. In Tsjetjenië werd het vorige week 0- 0 en de beslissing moest vanavond vallen in St James' Park. Het venijn zat hem in de staart, Papiss Cissé maakte het doelpunt van de kwalificatie in de 94e minuut.

Mbark Boussoufa en Mehdi Carcela startten beiden in de basis bij Anzhi. Beide teams namen niet al te veel risico in de openingsfase. Net als in de heenwedstrijd hingen de bordjes halverwege nog in evenwicht.

Na een tiental minuten spelen in de tweede helft, kantelde de wedstrijd volledig. Mehdi Carcela, ex-Standard kreeg zijn tweede gele kaart en mocht naar de kleedkamers. Het team van Guus Hiddink moest het zien te rooien met zijn tienen en dat leek nog aardig te lukken ook. Tot minuut vier van de blessuretijd. Papiss Cissé besliste de wedstrijd en knikkert Anzhi zo uit de Europa League.