Nieuw-Zeeland naar intercontinentale play-off

Nieuw-Zeeland mag zich opmaken voor een duel tegen de nummer 4 uit de CONCACAF-zone. Het land is na een 2-1 zege tegen Nieuw-Caledonië zeker van de eerste plaats in de Oceanische voorrondes.

Het was de voorlaatste speeldag in de Oceanische voorronde en het was voor de wedstrijd al duidelijk dat Nieuw-Caledonië en Nieuw-Zeeland onderling gingen uitmaken wie de groep ging winnen. Nieuw-Zeeland had 12 op 12, Nieuw-Caledonië 9 op 12. Die laatste moesten dus voor de winst gaan.

De thuisploeg kwam via Killen snel op voorsprong, maar tien minuten na rust bracht Lolohéa de spanning terug in de wedstrijd. De bezoekers gingen nog op zoek naar de winst, maar liepen in blessuretijd op het winnende doelpunt van Tommy Smith.