Hasselt verliest op het veld van Neerpelt

Conrad Grayson
| 2 reacties

Sporting Hasselt verloor de voorbije week op het veld van Esperanza Neerpelt met 3-1. Het speelde een verdienstelijke eerste helft, maar ging toch nog onderuit.

Neerpelt kon in de eerste helft geen vuist maken tegen een controlerend Hasselt. Ondanks de vele kansen die de hoofdstedelingen kregen, konden ze toch maar één keer scoren via Nick Hulsmans. Neerpelt-doelman Et'Hemi wist meermaals erger te voorkomen.

Neerpelt kwam in de tweede helft zeer sterk uit de kleedkamers en scoorde na twee minuten al de gelijkmaker. De Hasseltse verdediging verkeek zich op een voorzet van Jasper Daniëls die door de wind van koers veranderde. De bal belandde tege het kader en Jonah Remans trapte de rebound binnen.

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal werd Jasper Daniëls op links weggestuurd. Hij maakte er 2-1 van, toen zijn voorzet achter doelman Jonas Maes in doel belandde.

Hasselt ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Neerpelt profiteerde van de risico’s die de bezoekers achterin moesten nemen en Ziriohi diende in het laatste kwartier de genadeslag toe. 3-1 werd de einduitslag.