Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jules Ottenstadion
Mboyo schenkt Gent overwinning
Timothy Collard

AA Gent heeft zijn start niet gemist. De Buffalo's wonnen verdiend met 2-1 van Bergen. In een spannende tweede helft maakte AA Gent het zichzelf nog moeilijk. Beide teams moesten met tien man verder na een opstootje waarbij scheids Delacour voor zowel Zukanovic als Arbeitman rood trok

Mboyo doet het opnieuw

AA Gent speelde naar aanleiding van zijn laatste vijf wedstrijden in het Ottenstadion in nieuwe uitrustingen. Horizontaal gestreepte shirtjes waren het knappe resultaat. De shirtjes moeten de spelers ook geïnspireerd hebben tot goeie daden. Gent begon het best aan de partij en klom na een kwartier spelen op voorsprong. Een slechte voorzet van Maréval luidde de 1-0 in. De voorzet van de Fransman strandde op de lat en belandde zo in de voeten van Neto. Die bracht de bal voor en de onvermijdelijke Mboyo zorgde voor het openingsdoelpunt.

Gent controleerde de wedstrijd en Bergen kon de Buffalo’s niet verontrusten, op een poging van Arbeitman na. De Gent-huurling kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te trekken. Zijn kopbal kon Boeckx evenwel niet verontrusten. De doelman kende een heel rustige wedstrijd in de eerste helft. De wedstrijd kabbelde verder richting rust, toen Gent plots een strafschop kreeg. Soumahoro was veel en veel te snel voor Sapina, en die kon niet anders dan hem tegen te houden met zijn armen. Soumahoro ging neer en de scheids floot penalty. Een koud kunstje voor aanvoerder Mboyo. De aanvoerder zette de strafschop simpel om en zorgde voor een comfortabele 2-0-voorsprong aan de rust.

AA Gent maakt het zichzelf moeilijk

AA Gent leek zijn schaapjes bij de rust al op het droge te hebben, maar maakte het zichzelf moeilijk door enkele stommiteiten. Iets na het uur ging Zukanovic stevig in duel met Arbeitman. De Israëliër reageerde en maakte een elleboogbeweging richting de Bosniër. De verdediger van de Buffalo’s reageerde op zijn beurt met een kopstoot aan het adres van de Gent-huurling. Scheidsrechter Delacour nam zijn tijd en stuurde beide spelers uiteindelijk met rood van het veld.

Niet alleen bij Zukanovic ging het licht even uit, ook Rafinha liet het even afweten. De rechtsachter dacht de bal slim over de achterlijn te laten lopen. Klein detail, een Gent-speler had als laatste de bal geraakt en dus volgde er een corner voor de Draken. Chatelle bracht de bal voor en Sapina kon profiteren van het foutje van Rafinha. Er leek even weer hoop te zijn voor het team van Enzo Scifo, maar uiteindelijk kwamen de Buffalo’s niet echt meer in de problemen en de doelpunten van smaakmaker Mboyo zorgden toch maar weer eens voor de doorslag. Mboyo zit ondertussen aan vijftien stuks en AA Gent gaat van start met een driepunter in play-off II.