Genk fairste team van België

Timothy Collard
Timothy Collard
| 87 reacties
Genk fairste team van België
Foto: © SC

Vandaag maakte de Pro League bekend wie het fairste team van de reguliere competitie was. Racing Genk kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Het klassement houdt onder andere rekening met het aantal gele en rode kaarten, respect en supportershouding.

Het Fair Play-klassement geeft de resultaten weer van de reguliere competitie. Het zijn de scheidsrechters die punten toekennen aan de clubs. Na afloop van iedere wedstrijd vult de arbiter een formulier in waarin hij punten geeft op een aantal criteria. De clubs die zich het meest sportief gedragen scoren vanzelfsprekend het hoogst.

Racing Genk-manager Dirk Degraen was alvast in zijn nopjes met de eerste plaats in het Fair Play-klassement. “Dat KRC Genk dit jaar het uithangbord was van Fair Play, is de verdienste van de gehele club en zijn aanhang. We streven er elke dag naar om het beste naar boven te halen in de mensen die op welke manier dan ook betrokken zijn bij de club. Dit geeft aan dat we op de goeie weg zijn, zowel op als naast het veld.”

Bekijk hieronder de volledige eindstand van het Fair Play-klassement:

1 Genk

2 Lierse

3 Zulte Waregem

4 Anderlecht

5 Oud-Heverlee Leuven

6 Cercle Brugge

7 Waasland-Beveren

8 Gent

9 Standard

10 Lokeren

11 Charleroi

12 Mechelen

13 Beerschot

14 Bergen

15 Kortrijk

16 Club Brugge

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties