Mboyo doet verhaal: "Agent wilde zich bewijzen"

Mboyo doet verhaal: "Agent wilde zich bewijzen"
Foto: © SC

Ilombé Mboyo werd vorig weekend opgepakt in de Matongéwijk in Elsene. Volgens de spits van AA Gent was er werkelijk niets aan de hand en was er vooral sprake van overdadig politie-ingrijpen.

"Het was tussen halfnegen en negen uur 's avonds toen ik, een speler van Brussels en nog een vriend, mijn kapper verlieten", verklaart hij in HLN. "Plots hoorden we mensen achter ons lopen. Het bleek de politie", aldus Mboyo. "Ik zei: 'Rustig, ik ben geen crimineel.' Ze wilden mijn identiteitskaart zien, maar die had ik niet bij. Een fout van mij. Ik heb de agenten wel meteen gevraagd om mij ergens anders te controleren dan in de Matongéwijk. Kijk, ik ben daar voor veel Afrikaanse jongeren een idool. Eén agent trok zich er allemaal niets van aan. Hij begon luid te roepen tegen mij."

Toen nog meer jongeren opdaagden, riep de politie om versterking. "Maar toen de tweede combi arriveerde, waren de jongeren al weg. Ik had hen gevraagd geen problemen te zoeken. Ik had de volgende dag een belangrijke wedstrijd tegen Bergen. Bovendien wisten de agenten heel goed dat ik géén drugsdealer ben en dat mijn naam Mboyo is."

"Ik ben vrijwillig in die politiecombi gestapt. Iemand zei me dat ze mijn identiteit gingen controleren, waarna ik zou mogen vertrekken. Maar één agent dacht er anders over. Hij wilde koste wat het kost een PV opstellen om mij te 'ambeteren'. Het was al 23 uur toen alles achter de rug was. De parketmagistraat kon pas de volgende ochtend oordelen en dus moest ik op het commissariaat blijven. Die ene agent wilde zich 'bewijzen'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties