Real krijgt het nog warm in Turkije
Timothy Collard

Galatasaray heeft het Real Madrid dinsdagavond nog knap moeilijk gemaakt in zijn terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League. De Turken kregen echter af te maken met een dodelijke Cristiano Ronaldo en daardoor stoot De Koninklijke door.

Alweer vroeg doelpunt Ronaldo

Cristiano Ronaldo opende net als vorige week in Santiago Bernabéu de score voor De Koninklijke. Al na acht minuten maakte de Portugees er met zijn tiende Champions Leaguedoelpunt 0-1 van. Galatasaray leek aangeslagen en kon in de eerste helft geen vuist meer maken.

Na rust kwam de Turkse formatie met hernieuwde moed uit de kleedkamers. Vlak voor het uur kon Eboué die moed omzetten in een doelpunt. De Ivoriaan trok de bordjes in evenwicht, en plots gingen de Turken er opnieuw in geloven.

Sneijder en Drogba doen hoop opleven

Twintig minuten voor tijd maakte Wesley Sneijder, ex Real Madrid, er 2-1 van en zat de vlam in de pan. Geen twee minuten later maakte Didier Drogba er zelfs 3-1 van. Real Madrid leek met verstomming geslagen en moest even bekomen.

Vlak voor tijd nam Cristiano Ronaldo echter alle twijfels weg. De flankaanvaller maakte er 3-2 van en verzekerde zijn Real van een plaatsje bij de laatste vier. De Spanjaarden eindigden de wedstrijd nog met tien, nadat Arbeloa tegen zijn tweede gele kaart aanliep in de slotminuut van de wedstrijd.