Zij werden kampioen dit weekend

Zij werden kampioen dit weekend
Foto: © SC

Ook dit weekend werd er gevierd in de lagere reeksen. In de nationale reeksen kwamen er twee kampioenen bij, in Oost-Vlaanderen en Limburg zijn alle kampioenen nu ook gekend.

Derde nationale A: Hoogstraten

Hoogstraten won met 1-4 cijfers op Wetteren en mocht zo aan de champagne. Door verlies van RC Mechelen tegen Cappellen is de kloof zelfs acht punten geworden. Of Hoogstraten volgend seizoen in tweede klasse zal spelen is tot op heden wel nog niet duidelijk.

Vierde nationale A: Gent-Zeehaven

In vierde nationale A wist Gent-Zeehaven de oppergaai mee te graaien. 3-0 winst tegen Meldert was voldoende voor de titel. Dat Meldert had de titelstrijd nochtans nieuw leven kunnen inblazen, maar de Oost-Vlaamse strijd werd dus in het voordeel van de Gentenaars beslist.

Antwerpen: 2A Berg en Dal, 3A FC Turnhout, 3C AC Olen, 4C Hove Sp., 4E Oosthoven

Niet minder dan vijf nieuwe kampioenen in Antwerpen. FC Turnhout zorgt voor het goede nieuws uit de gemeente: het mag volgend seizoen aantreden in 2e provinciale.

Brabant: 2C Strombeek

Vooral in Brabant blijft het voorlopig wachten op al te veel kampioenen. Ook dit weekend viel er maar 1 titel te vieren, van Strombeek. De club ging gaan winnen met 0-5 op het veld van Bon Air en heeft zo plots een voorsprong van tien punten in de stand. Strombeek zet zo zijn opgang verder.

Limburg: 2A Beek, 3B Calcio Genk, 4D KSV Hoeselt

In Limburg zijn na dit weekend de laatste drie kampioenen gekend. Beek, Calcio Genk en KSV Hoeselt mogen zich de gelukkigen prijzen.

Oost-Vlaanderen: 2B Ninove, 3A Mariakerke, 3E Klinge, 4C Moerbeke

Ook in Oost-Vlaanderen is het doek gevallen: alle kampioenen zijn gekend. Vooral in 3e provinciale A waren het spannende weken. Zomergem leek op weg naar de titel, maar het speelde zijn laatste twee thuiswedstrijden gelijk. Daardoor springt Mariakerke in extremis nog naar de titel.

West-Vlaanderen: alle kampioenen al eerder gekend

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties