Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Guldensporenstadion
Lierse verrast Kortrijk
Timothy Collard

Kortrijk heeft geen al te beste beurt gemaakt in zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het team van Hein Vanhaezebrouck liet zich verrassen door een Lierse dat de partij besliste in tien dolle minuten. Het werd uiteindelijk 0-3.

Kortrijk faalt in afwerking

Kortrijk legde vanaf minuut één het betere voetbal op de grasmat. Het team van Vanhaezebrouck was vastbesloten om zijn supporters nog allerlaatste keer te verwennen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Pavlovic vond Lierse-doelman Goris op zijn weg en de knappe omhaal van jongeling Gregory Mahau ging maar net over de dwarsligger.

Lierse had weinig in de pap te brokken en kwam niet verder dan enkele flauwe pogingen. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel slordiger. Kortrijk kwam niet meer tot vlotte combinaties en hanteerde dan maar meer en meer de lange bal. Dat resulteerde tot tweemaal toe bijna in een goal, maar Chavarria had in beide gevallen geen geluk met zijn controle. Bij de rust stond er nog 0-0 op het scorebord.

Lierse doet het in tien dolle minuten

Ook na de rust geen verandering in het spelbeeld. Kortrijk bleef het spel dicteren en drukte Lierse terug op de eigen helft. Het waren evenwel De Pallieters die op voorsprong klommen. Said ontving de bal en twijfelde niet. Hij joeg het leer hard tegen de touwen en liet doelman Pillot geen kans.

Daar bleef het niet bij. Drie minuten na het openingsdoelpunt verdubbelde Lierse zelfs zijn voorsprong. Baptiste Martin wilde Julien Vercauteren het scoren beletten, maar trapte de bal in eigen doel. Kortrijk was volledig van slag en Vercauteren telde de troepen van Vanhaezebrouck niet veel later helemaal uit. Hij gleed een voorzet van Lambot netjes binnen aan de eerste paal.

Kortrijk had wel meer balbezit, maar kon daar maar bitter weinig mee aanvangen. Lierse van zijn kant, kon na de 0-3 rustig achterover leunen en op de tegenaanval speculeren. Kortrijk probeerde nog wel en bedreigde het team van Van Meir nog via een afstandsschot van Dejaegere. Lierse hield evenwel stand en zo sluit de club zijn seizoen toch nog af met positieve noot en een eerste driepunter in play-off II.