Datum: 04/05/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Guldensporenstadion
Live Kortrijk en Lierse willen seizoen in schoonheid afsluiten
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Kortrijk en Lierse willen seizoen in schoonheid afsluiten
Foto: © SC

Kortrijk en Lierse nemen het vanavond tegen elkaar op in een wedstrijd die er in principe niet meer toedoet. Geen van beide ploegen maakt nog aanspraak op groepswinst in play-off II en dus wordt er enkel nog voor de eer én de winstpremies gespeeld.

Zonder Nfor en Mulemo

De supporters uit beide kampen zullen alvast hopen dat er meer te beleven valt dan toen Lierse en Kortrijk tegen elkaar speelden op Het Lisp. Toen eindigde de partij op een bloedeloos 0-0-gelijkspel. Noch Kortrijk, noch Lierse liet echt veel zien tijdens deze play-offs. Tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen hebben beide teams dus nog wat recht te zetten.

Bij Kortrijk ontstond er nogal wat wrevel omdat Ernest Nfor en Landry Mulemo moeilijk doen over een boete…van 50 euro. Het tweetal weigert de boete te betalen en daarom nam coach Hein Vanhaezebrouck geen van beiden op in zijn selectie. Mulemo en Nfor hebben geen toekomst meer bij de club en mogen na het seizoen opkrassen.

Krijgt jeugd opnieuw zijn kans?

Lierse verloor vorige week met het kleinste verschil op het veld van Bergen. De Pallieters konden tijdens deze play-offs nog niet één keer de volle buit pakken. Vorig weekend, in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, moest het gebeuren. Lierse bleef echter opnieuw met lege handen achter en zo staat het laatste in zijn poule met amper één schamel puntje

De kans lijkt reëel dat Eric Van Meir, net als vorige zaterdag, opnieuw enkele jongeren een kans gunt. Dit om twee redenen: er staat ten eerste niets meer op het spel, en ten tweede kampt de club ook met heel wat blessures. Zo zijn onder meer Adesanya, Annab en Elgabas er niet bij. De jonkies Van Der Heyden en Vercauteren deden het ook behoorlijk goed tegen Bergen en krijgen vanavond misschien een nieuwe kans.

De selecties van beide teams:

Kortrijk: Keet, Martin, Reynaud, Mitrovic, Ulens, Wijns, De Mets, Pavlovic, Dejaegere, Capon, Chavarria, Pillot, N’Diaye, Ragolle, Dupuis, Carevic, Mahau, També, Oussalah.

Lierse: Goris, Lambot, Frans, Swinkels, Farag, Wils, Saidi, Bourabia, Vercauteren, Pouga, Salah El Din, Essam, Aboumosalam, Shebata, Sols, Spaenhoven, Van De Walle, Van Der Heyden, Hazurov.

In de reguliere competitie won Kortrijk in eigen huis met 4-1 van Lierse. Denk je dat het team van Vanhaezebrouck ook vandaag een ruime overwinning kan boeken? Waag er een gokje van 60 euro op bij Unibet. Een 3-0-overwinning kan je 840 euro opleveren. Als je voor 4-1 gaat kan je maar liefst 1800 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via deze website een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws