Ruilt Thiago Barcelona voor Manchester United?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Ruilt Thiago Barcelona voor Manchester United?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United staat op het punt om Thiago Alcantara over te nemen van FC Barcelona. De Engelse landskampioen zal er wel een slordige achttien miljoen euro voor op tafel moeten leggen.

Thiago speelde het afgelopen seizoen een pak minuten onder Tito Vilanova, maar was nooit een titularis bij Barça. Net daarom zou de 22-jarige middenvelder andere oorden willen opzoeken.

Het zijn the Red Devils die de Spanjaard met Braziliaanse roots wellicht zullen inlijven. Dat meldt Marca. United moet daarvoor zelfs niet onderhandelen met Barcelona. Thiago ligt dan wel nog tot 2015 onder contract in Camp Nou, maar er staat een opstapclausule van achttien miljoen euro in zijn contract.

En net dat zou wel eens pijn kunnen doen in de Catalaanse hoofdstad. De oorspronkelijke opstapclausule was immers een hallucinante negentig miljoen euro. Dat bedrag veranderde echter doordat Thiago te weinig speelde in de afgelopen seizoenen.

Een andere optie voor de middenvelder is Bayern München. Pep Guardiola stak destijds zijn bewondering voor de middenvelder niet onder stoelen of banken. Al is het afwachten of de Duitse landskampioen het transferbedrag wil ophoesten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties