gntKAA Gent
staStandard
Datum: 23/05/2013 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Europa League Play-offs - Finale (H)
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent wint voor het laatst in het Ottenstadion
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent wint voor het laatst in het Ottenstadion
Foto: © SC

AA Gent slikte geen tegendoelpunt in het eigen Ottenstadion. Standard was de betere ploeg in de eerste helft, maar verkwanselde de kansen. Gent herstelde het evenwicht en was beter na de rust. Mboyo, wie anders, tekende voor het enige doelpunt.

Sander De Graeve in Gent

Nadat de afscheidsmatch van het Ottenstadion plechtig ingezet was, duurde het erg lang eer de wedstrijd echt op gang kwam. Standard had voor het grootste deel van de eerste helft het meeste balbezit en creëerde enkele kansen.

Vooral een bedrijvige Ezekiel kwam vaak in schietpositie. De verdedigers van Gent gooiden zich echter steeds voor de bal. Gent leek het Ottenstadion niet met een nederlaag te willen verlaten. AA Gent kon toch enkele keren tegenprikken en kende af en toe een goede periode. Twee vrije trappen van Zukanovic gingen net naast de kooi van Kawashima.

Mirakelsave Kawashima

Erg heet werd het wel toen een afgeweken schot van Ilombe Mboyo door een echte kattensprong van Kawashima gekeerd moest worden. Vlak voor rust kwam er aan de overkant bijna een koude douche. In de extra tijd kon Mpoku op Boeckx af, maar hij bleef niet koelbloedig genoeg. Toen zat de match van Van Damme er al op. Hij ging door zijn enkel en werd vervangen door Zie Diabaté.

Bij Gent kwamen er twee nieuwe spelers uit de kleedkamer na de rust. Hannes Van Der Bruggen verving Jorge López. Valery Nahayo kwam Arzo vergangen. De Spanjaard lag in de eerste helft ook vaker neer dan hij rechtstond.

Gent herpakte zich

Gent werd na de koffie ook de dominante ploeg en had het middenveld nu in handen. Mboyo schoot uit de draai, Kawashima met een tweede erg goede redding van de avond. Standard probeerde er snedig uit te komen met hun razendsnelle spitsen en flankspelers.

De wedstrijd had een doelpunt nodig en dus gooide Victor Fernandez zijn laatste invaller al meer dan twintig minuten voor tijd het veld in. Christian Brüls mocht het proberen openbreken voor de Buffalo’s.

Alweer Mboyo

Niet Brüls maar Kagé dwong Kawashima tot opnieuw een kattensprong. Hij knalde staalhard richting kruising, maar de Japanner stond pal. Kage sloeg op de grond van frustratie. Ondertussen was er meer animo naast dan op het veld.

Rednic bracht dan Nego in plaats van Cissé. Ook Koç stond toen al op het veld. Enkele minuten later rolde Hervé Kagé de onervaren rechterflank van Standard helemaal op. Hij kreeg de bal bij Ilombe Mboyo die niet twijfelde. De trapte met zijn 20e van het seizoen het Ottenstadion het delirium in. Buyens greep zich in de extra tijd nog in de haren. Hij miste een niet te missen kans van erg dichtbij. Gent won uiteindelijk met het kleinste verschil. Een doelpunt op Sclessin en Standard moet al driemaal scoren. Er zijn slechtere uitgangsposities.

Na de wedstrijd namen de spelers met een ereronde als afscheid voor de jarenlange thuisbasis.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Cendrós Pablo   90' -
Arzo César 45' -
Nahayo Valery 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Maréval Rémi 90' -
Hubert David 90' -
Neto Renato 90' -
López Jorge   45' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Kage Hervé A 90' -
Soumahoro Yaya 68' -
Brüls Christian 90' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Padt Sergio -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Lepoint Christophe -  
Coulibaly Elimane -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Cisse Ibrahima 78' -
Kanu 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 39' -
Diabaté Zie   90' -
Vainqueur William   90' -
Buyens Yoni 90' -
Ono Yuji 73' -
Mpoku Paul José 90' -
Batshuayi Michy 90' -
Ezekiel Imoh 90' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Ciman Laurent -  
Ghoochanejhad Reza -  
Nagai Kensuke -  
Koç Anil 17' -
Nego Loïc 12' -
Herbeleef KAA Gent - Standard

Vooraf

Jupiler Pro League

 Europa League Play-offs - Finale (H)