Interview De Bruyne: "Volgend team moet Europees spelen"

De Bruyne: "Volgend team moet Europees spelen"
Foto: © SC

De transferperikelen rond de Rode Duivels gaan deze zomer weer de krantenpagina's vullen. Zo is er Kevin De Bruyne, die door Chelsea deze zomer waarschijnlijk weer verhuurd of zelfs verkocht wordt.

De Bruyne zelf is er nog niet mee bezig. "Ik wil vooral een stap vooruit zetten", aldus de flankspeler die bij Werder Bremen alvast indruk maakte. Borussia Dortmund lijkt één van de grootste kandidaten te zijn om hem binnen te halen, maar volgens zijn management heeft hij ook een akkoord met Leverkusen en Schalke. "Dortmund is een optie en een goeie", liet De Bruyne weten. "Dat ik niet bij Werder blijf, is al een tijdje duidelijk, maar waar ik naartoe trek weet ik nog niet. Wel wil ik naar een ploeg die Europees speelt."

Bij het begin van het seizoen verscheen er ergens dat De Bruyne het leven in Duitsland niet echt schitterend vindt, maar dat weerlegt hij. "Duitsland is samen met Engeland de toonaangevende competitie in Europa. Mijn woorden over het leven in Duitsland zijn verdraaid. Daarbij, ik weet nog niet of ik in Duitsland blijf."

"Fysiek progressie gemaakt"

Chelsea zou denken aan een nieuwe verhuur of zelfs een definitieve overgang, maar toch zouden de Londenaren tevreden zijn over zijn ontwikkeling. "Ik sprak met Chelsea en ze zijn tevreden. Vooral op fysiek vlak heb ik een ontwikkeling doorgemaakt, want ik miste slechts één wedstrijd door blessure, de rest kon ik allemaal spelen."

En nu dus de stage in de VS na wat al een lang seizoen was. "Zeker voor mij, want het duurde lang voor Werder zeker was van het behoud. Daarom bleven we tot het einde acht à negen keer per week trainen. Maar dit kan er ook nog wel bij. Het is een stage om elkaar te leren kennen en vooral in conditie te blijven voor Servië."

De Bruyne speelde de laatste wedstrijden altijd, maar voelt zich nog geen onbetwiste titularis. "Dit is een heel losse groep. Ik voel me niet anders bij de nationale ploeg en zeker geen onbetwiste titularis. Iedereen hier is in staat om te spelen als er eentje uitvalt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties