Reactie Van Der Bruggen: "Champions League finale in Luik"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Der Bruggen: "Champions League finale in Luik"
Foto: © SC

AA Gent won gisteravond met 1-0 van Standard. Voor de rust lag Gent onder en miste Standard de kansen. Na de rust liep het beter voor de Buffalo's. Deels ook door de inbreng van Van Der Bruggen.

Sander De Graeve in Gent

"Ik ben vooral tevreden met het resultaat, dat was het belangrijkste. 1-0 is al beter dan 0-0. Het is echt belangrijk dat we geen tegengoal pakten. Standard was in de eerste helft nochtans erg gevaarlijk, Boeckx was heel sterk vandaag", Van Der Bruggen bracht in zijn invalbeurt rust op het Gentse middenveld na de koffie.

"De trainer heeft gewisseld en de spelers die erin kwamen hebben hun best gedaan, zo hoort het ook. Na de rust liet Standard ook niet zoveel meer zien." Na de 1-0 probeerde Gent de zege vast te houden. Onder meer Mboyo zag dat anders, hij ging liever voor de 2-0.

"Het was wat op twee gedachten hinken", aldus Van Der Bruggen. "Enerzijds wilden we die 2-0 maken, anderzijds kon een tegendoelpunt dodelijk zijn. Het is erg belangrijk dat we die tegengoal niet pakten. Een 1-0 is een goede uitgangspositie. Nu spelen we op Sclessin onze Champions League finale."

De speler van het jaar volgens de supporters vond de sfeer geweldig. "We kregen echt kippenvel. Ik had nooit verwacht dat het zo sfeervol zou zijn. Zo zie je maar hoe snel het op een seizoen kan omslaan." Voor Hannes Van Der Bruggen sloeg het ook snel om, hij ging van kapitein naar bankzitter. "Het is natuurlijk niet leuk om op de bank te beginnen, ook al presteer met regelmaat. Ik ga echter niet klagen en gewoon hard werken op training."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties