Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Groep G: Bosnië-Herzegovina wint ruim, Griekenland op een diefje
Frank Deckers

Griekenland heeft zijn tweede plaats in groep G verstevigd. Het won vrij moeizaam van Litouwen, maar Slowakije speelde slechts gelijk tegen de laatste in de groep. Bosnië-Herzegovina scoorde vijf keer en heeft opnieuw getoond waarom ze op de eerste plaats staan.

Griekenland won zoals verwacht zijn match tegen Litouwen. Het was echter geen gemakkelijke avond voor de Grieken. Litouwen verdedigde zeer secuur en was wachten tot de 80ste minuut vooraleer een gaatje te vinden was. Hristodoulopoulos scoorde de winnende goal. Hierdoor staan de Grieken steviger op de tweede plaats in Groep G.

Liechtenstein – Slowakije

Liechtenstein had lange tijd uitzicht op winst tegen de Slowaken. Büchel bracht de thuisploeg na een kwartier op voorsprong. Het was wachten tot minuut 74 vooraleer Slowakije kon tegenprikken. Durica bracht zijn team langszij. Uiteindelijk bleef het 1-1.

Liechtenstein had lange tijd uitzicht op de eerste winst van deze kwalificatieronde, maar moest uiteindelijk tevreden nemen met een gelijkspel. Slowakije blijft dankzij het gelijkspel een beetje in spoor van Griekenland.

Letland - Bosnië-Herzegovina

Letland heeft thuis een zware nederlaag geleden, Bosnië-Herzegovina won met forfaitcijfers. Iedere goal werd door iemand anders gemaakt. Na twaalf minuten kreeg Letland al een opdoffer te verwerken. Aleksandrs Fertovs kreeg in de twaalfde minuut al een rode kaart.

Het duurde echter tot de tweede vooraleer de eerste goal viel. Lulic maakte de eerste waarna Ibisevic en Medunjanin snel daarna ook scoorden. Pjanic kon de winst helemaal veilig stellen en Edin Dzeko scoorde het laatste doelpunt van de avond.