Reactie Locigno: "Mooie assist van Yassine"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Locigno: "Mooie assist van Yassine"
Foto: © SC

Nieuwkomer Sébastien Locigno viel gisteren op bij AA Gent in de oefenwedstrijd tegen Famagusta. De rechtsback viel een kwartier voor tijd in op de rechtsbuiten en wist de winning goal te scoren. Achteraf was de 17-jarige ex-speler van Standard in de wolken.

Sander Graeve in Delden

"Ik was heel tevreden met het doelpunt. Het was ook echt een mooie assist van Yassine", aldus Locigno. De jongeling kopte een vrije trap van El Ghanassy al duikend in het doel. Scoren is nochtans niet zijn specialiteit. "Ik probeer natuurlijk zo vaak mogelijk te scoren, maar ik moet het meer van mijn passing hebben."

De rechtsback moest ook invallen op de rechtsbuiten, niet echt zijn positie. Daarenboven stond Gent toen 0-1 in het krijt "Het was niet makkelijk, maar een achterstand moeten ophalen geeft ook meer vertrouwen."

Locigno is nog maar pas bij Gent, maar is meteen vol lof. "Alles is hier superprofessioneel. Er zijn ook veel ervaren spelers bij waar ik echt iets van kan opsteken." Over zijn ambities is hij duidelijk. "Mijn doel is om zo snel mogelijk te spelen. Dit was alvast een goede manier om me te tonen."

Sébastien Locigno kwam niet zonder adelbrieven aan bij Gent. Tijdens zijn periode bij Standard werd hij door de UEFA uitgelicht als beste Belg op het EK -17 van vorig jaar. Zijn opleiding genoot hij voor het grootste deel bij Anderlecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties