Interview Pedersen: "Bij Gent om me te ontwikkelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Pedersen: "Bij Gent om me te ontwikkelen"
Foto: © SC

Nicklas Pedersen heeft, samen met zijn vader, lang nagedacht voor hij de beslissing nam om voor Gent te kiezen. Volgens de spits kan hij zich bij AA Gent meer ontwikkelen dan bij KV Mechelen.

Sander De Graeve in Delden

“Ik heb samen met mijn vader een lijst gemaakt. Zonder naar geldzaken te kijken hebben we gedurende twee uur de pluspunten van beide ploegen (KV Mechelen en AA Gent) naast elkaar gelegd. Bij KV Mechelen ging het systeem veranderen, er ging met twee spitsen gespeeld worden. Bij AA Gent wordt er, net als bij Denemarken, met één spits gespeeld, dat was ook belangrijk. De bondscoach had ook al met Gent contact gehad. Toen ik hem zijn opinie over deze transfer vroeg, wist hij het al. Ik kan ook renderen in een systeem met twee spitsen, zoals in de laatste twee wedstrijden van vorig seizoen. Aan het eind waren er meer plussen bij AA Gent.”

Zijn ontwikkeling primeert voor de vriendelijke Deen. “Het was erg moeilijk om Mechelen achter me te laten. Ik kreeg echter de kans om een stap hogerop te zetten, elke voetballer zou dat doen denk ik. Ik heb het gevoel dat ik bij Gent meer kan bijleren dan bij KV Mechelen. De manier waarop ik vertrok vind ik jammer. Ik had een goed afscheid met de coach, de spelers, de medische staf. Enkel met twee mensen, waaronder de voorzitter, waren er problemen.”

"Ik kan eindelijk terug aan voetbal denken"

“Ik hoorde twee dagen absoluut niets van de club nadat ik hen mijn beslissing had aangekondigd. Dat is niet de manier waarop het had moeten verlopen. Ik deed alles volgens het boekje, zo praatte ik eerst met Mechelen alvorens met Gent te onderhandelen. Gezien de radiostilte moest ik juridische dreigementen aanhalen, waardoor ik de slechterik leek. Ik was gelukkig bij KV Mechelen en wou er ook nog eens langskomen om een wedstrijd te bekijken. Nu wordt dat onmogelijk door wat er op de website gepubliceerd werd. Nu kan ik echter eindelijk terug aan voetbal denken. Toen ik hier aankwam gisteravond, was ik echt opgelucht.”

Fernández wou Pedersen absoluut, dat speelde ook mee in de beslissing. “Fernández is een grote coach, dat zag ik wanneer mijn vader zijn naam googelde. Ik ben ervan overtuigd dat hij me kan helpen in mijn ontwikkeling.”

Ook over zijn ambities met Gent is hij duidelijk. “Het moet natuurlijk beter dan vorig jaar (lacht). Ik wil absoluut play-off I halen. Ik wil zo hoog mogelijk geraken met Gent. Ik denk dat de derde, vierde plaats zeker mogelijk is. Ik wil met Gent ook absoluut Europa in. Hier is de kans ook groter dat er Europees voetbal gehaald wordt dan bij KV Mechelen.”

Bij Gent moet Pedersen de leemte die Mboyo zal achterlaten opvullen. De Deen kan wel met de druk om. “Druk maakt deel uit van het voetbal. Ik heb die druk ook nodig. Ik zie het als iets positiefs. Wanneer ik aan het spelen ben, denk ik alleen maar aan het voetbal. Alles daarrond zie ik op dat moment niet. Ook bij Mechelen kreeg ik die vraag, omdat ik net van het Europees Kampioenschap kwam.” Ook het hoge prijskaartje, naar verluidt tussen de 1,7 en 2 miljoen euro, deert de Deen niet.

Pedersen kan zijn internationale ervaring doorspelen aan de jongere spelers van Gent. “Ik speelde geen minuut op dat EK, maar was er wel bij. Bij Mechelen praatte ik ook al veel met jongere spelers. Iedereen kan me alles vragen. Ik probeer alle medespelers te helpen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties