Everton haalt derde Wigan-speler binnen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Everton haalt derde Wigan-speler binnen
Foto: © SC

Everton heeft zich voor een derde opeenvolgende keer versterkt met een speler van Wigan Athletic, de ex-club van nieuwbakken Everton-coach Roberto Martinez. Na Arouna Koné en Antolin Alcaraz, maakt nu ook Joel Robles de overstap naar Goodison Park.

Roberto Martinez wil komend seizoen hoge ogen gooien met de Toffees en wil daarom samenwerken met spelers die hij al goed kent. Arouna Koné kwam de aanval al versterken, terwijl er met Antolin Alcaraz (lees er HIER meer over) een verdediger werd aangetrokken.

Martinez wilde er echter ook graag nog een doelman bij en kreeg met Joel Robles de gevraagde versterking om de concurrentie aan te gaan met Tim Howard. De Amerikaanse sluitpost is al jaren de nummer 1 bij de Toffees en krijgt nu de concurrentie van de jonge Spanjaard die een contract van vijf jaar ondertekende.

Joel Robles komt uit de jeugd van Atlético Madrid. Doorbreken bij die club deed de 23-jarige doelman echter niet, want hij moest er achtereenvolgens David De Gea en Thibaut Courtois voor zich dulden. Afgelopen seizoen werd Joel uitgeleend aan Wigan en nu verkast hij dus definitief naar de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties