Mpoku loodst Standard naar zege tegen RKC

Timothy Collard
| 5 reacties

Standard heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd gewonnen van RKC. De Rouches haalden het uiteindelijk nipt met 1-2 en Paul José Mpoku was de uitblinker.

Standard is momenteel op oefenstage in Nederland en nam het eerder ook al op tegen Heracles Almelo (1-1 gelijk, nvdr.). Met RKC Waalwijk nam de Luikse club het vandaag op tegen de nummer veertien uit de Eredivisie van afgelopen seizoen.

De wedstrijd kwam ontzettend moeilijk op gang, maar in de slotfase van de eerste helft schoten beide teams dan toch wakker. Beauguel schoot RKC op voorsprong en Standard was op achtervolgen aangewezen.

Paul José Mpoku zorgde er met twee doelpunten binnen een tijdspanne van drie minuten voor dat zijn club met een 1-2-voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft veranderde er niets meer aan de stand en zo behaalde Standard een nipte zege tegen het team van coach Erwin Koeman.