Clement en Simons over De Sutter

Jens Hoofteer
| 18 reacties
Clement en Simons over De Sutter
Foto: © SC

De transfer van Tom De Sutter was op zomerstage in Manchester vandaag uiteraard hét gespreksonderwerp. Philippe Clement en Timmy Simons laten op de clubsite weten erg blij te zijn met de komst van de spits.

Assistent-coach Philippe Clement was één van de steunpilaren bij blauw-zwart toen De Sutter bij de beloften van Club speelde. De twee kennen elkaar dus nog van vroeger.

“Toen Tom bij de beloften speelde, zaten we met blauw-zwart in een erg goede periode. We werden in 2004-2005 kampioen en verloren de bekerfinale. We speelden vaak wedstrijdjes tussen de A-kern en de beloften. We hadden onze handen meer dan vol met Tom. Het was een jonge gast met veel mogelijkheden, maar ook in de A-kern liepen er natuurlijk goeie spitsen rond.”

“Tom zag dat hij bij Club moeilijk zou doorbreken en trok toen naar KM Torhout”, gaat Clement verder. “Een seizoen later kwam hij bij Cercle terecht. De rest van het verhaal is ondertussen bekend. Ik ben heel blij dat Tom nu terugkeert naar Club Brugge. Dat hij nu de kans krijgt om al zijn kwaliteiten te laten zien bij de club waar hij wou doorbreken, is mooi.“

Ook Timmy Simons kent uiteraard Tom De Sutter van bij de Rode Duivels.

“Ik ken Tom als een schitterende persoonlijkheid. Hij is een enorme teamspeler en cijfert zichzelf helemaal weg voor het team. Hij gaat niet snel voor eigen succes en dat typeert hem ook. Hij past perfect binnen deze groep en de filosofie van Club Brugge. Hij koppelt mentaliteit aan kwaliteit.”

“De overstap maken van Anderlecht is geen eenvoudige stap, maar sowieso zijn de verwachtingen van de supporters hooggespannen bij nieuwkomers. Tom is volwassen en intelligent genoeg om daarmee om te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn waarde voor Club Brugge direct zal laten zien.“

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties