Reactie Van Eenoo: "Anderlecht kan op geen beter moment komen"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Van Eenoo: "Anderlecht kan op geen beter moment komen"
Foto: © SC

Nieuwkomer Shpungin debuteerde bij Bergen zaterdagavond maar was toch niet helemaal tevreden over de eerste wedstrijd. Vaste waarde bij Cercle, Lukas Van Eenoo was dat wel na afloop van Bergen - Cercle Brugge.

Yuval Shpungin: “Nog niet helemaal klaar”

Yuval Shpungin kreeg meteen een basisplaats tegen Cercle Brugge. De Israëlische international bedankte met een heel degelijke wedstrijd en een assist. Desondanks was de verdediger niet helemaal tevreden. “Ik ben inderdaad een beetje teleurgesteld, we wilden deze thuismatch winnen. Anderzijds, het is maar de eerste match, dus moeten we de positieve zaken meenemen en daarop verderbouwen.”

Shpungin is naar eigen zeggen ook zelf nog niet op topniveau. “Ik ben nog niet helemaal fit, ik doe mijn best maar mijn vorm moet nog serieus groeien. Ik ben uiteraard verdediger, maar trek graag mee in de aanval als de kans er is. Dat is nu echter nog te vroeg, ik heb nog meer tijd nodig om topfit te zijn, ik ben er pas tien dagen.”

Lukas Van Eenoo: “Wij hadden de beste kansen”

Voor Cercle scoorde Lukas Van Eenoo de gelijkmaker na de rust. “Dat was super inderdaad, ’t was een schoontje! We hebben er ook nog laten liggen maar we moeten ’t positief bekijken, het spel was goed, nu nog beter afwerken.”

Maar net als z’n trainer was Van Eenoo toch tevreden met het punt. “We wilden hier vanuit een sterke organisatie spelen maar Bergen is wel een goede ploeg natuurlijk. In de tweede helft zat er meer in, we kregen heel goeie kansen met Boi en Van Acker. Ik denk wel dat we mogen zeggen dat wij de beste kansen hadden maar een gelijkspel is wel goed. Volgens mij moeten we hier vooral onthouden hoe we als team gepresteerd hebben, dat is eerste klasse zeker waardig! De nieuwelingen hebben zich snel en goed geïntegreerd, het liep vrij goed.”

En Van Eenoo besloot met een leuke uitsmijter. “De match tegen Anderlecht kon op geen beter moment komen denk ik. We hebben niks te verliezen, we kunnen bevrijd spelen – waarom zouden we niet kunnen stunten?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties