Reactie Fernandez: "Niet tevreden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Fernandez: "Niet tevreden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Victor Fernandez was tijdens AA Gent - KV Mechelen niet de meest vrolijke Frans in de Ghelamco Arena. Er is nog veel werk aan het spel van AA Gent de komende weken. Het resultaat, dat was wel al aanwezig.

Sander De Graeve in Gent

Gent kon in extremis via Diogo de zege pakken. "Ik ben erg tevreden met de overwinning, maar niet met de manier waarop. We hebben veel meer potentieel dan we lieten zien. We kunnen veel beter voetbal op de mat leggen."

Fernandez had een verklaring voor het mindere presteren van zijn ploeg. "Het is altijd heel moeilijk om je eerste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Iedereen is nerveus, het is een psychologische barrière voor de spelers. Het gebeurde ook bij Mechelen.

De Spaanse oefenmeester zag in het begin wel goede dingen van zijn ploeg, maar daarna ging het fout. "We zijn erg goed gestart. In de eerste 15 minuten ging het spel goed bij ons. We speelden erg snel in één of twee tijden. Een ongelukkige goal liet dan de match kantelen en Mechelen ging zich verdedigend beter organiseren. Door de kleinere ruimtes werd het erg moeilijk voor ons."

Fernandez had ook nog een pluim voor de mentaliteit van zijn spelers. "Ik kan mijn spelers niets verwijten, ze toonden een goede mentaliteit tegen een tegenstander met een goede organisatie. Ik moet ook de spelers die een groot deel van de voorbereiding misten, zoals Mboyo en Arzo, de tijd gunnen om in vorm te raken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties