Reactie Overmeire: "We zijn sterker dan vorig seizoen"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Overmeire: "We zijn sterker dan vorig seizoen"
Foto: © SC

Lokeren kan met overwinningen tegen Anderlecht en RC Genk en een 10 op 12 een schitterend rapport voorleggen. Killian Overmeire merkt ook dat het prima loopt maar de aanvoerder benadrukt in een gesprek met Voetbalkrant.com dat de weg nog heel lang is.

Door Robby Morren

Proficiat met de winst tegen Genk. Jullie plannetje klopte?

"We hebben een hele goede eerste helft gespeeld. We combineerden uitstekend en ook tactisch stond het sterk.We hadden op voorhand afgesproken dat we de paslijnen naar Mboyo en Vossen moesten afsnijden. Tijdens de tweede helft hadden we het moeilijker maar we hebben op geen enkel moment gepanikeerd."

Ook de invallers hebben het prima gedaan.

"We hebben een sterke kern en een hele goede bank. Als je kijkt naar de partij tegen Genk dan merk je dat de invallers echt iets bijbrachten. Het seizoen is nog lang, we zullen iedereen nog hard nodig hebben en dan is het belangrijk dat je ook kwaliteit op de bank hebt."

Met 10 op 12 mag Lokeren van een geslaagde start spreken. Jullie prijken op een mooie plaats in het klassement.

"We moeten nu niet te veel naar de stand kijken. Ons spelniveau is goed maar we moeten nog groeien. Zo hadden we tegen Genk een dipje in de tweede helft en die momenten moeten we er proberen uit te krijgen."

Is deze ploeg nog sterker dan die van vorig seizoen?

"Ik denk wel dat de huidige kern sterker is maar we moeten een heel seizoen bevestigen. Nu moeten we vooral rustig blijven en de voetjes op de grond houden. We hebben een goede start gemaakt maar de weg is nog lang. We zullen elke week moeten knokken voor de punten."

Voetjes op de grond houden zeg je maar de supporters gingen al aardig uit hun dak, vind je niet?

"Ik wil de supporters graag bedanken. Toen Genk de gelijkmaker scoorde, hebben zij zich vol achter de ploeg gezet en dat heeft ons geholpen. Als wij het moeilijk hebben, steunen zij ons. Mijn complimenten voor de supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties