Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV morst met de kansen
Manuel Gonzalez

PSV is in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen AC Milan. Het vooral voor de rust vrank en vrij voetballende PSV vergat net als tegen Zulte Waregem de kansen af te maken.

De lampenclub kampeerde zowat de hele eerste periode op de helft van Milan. Het kon net zoals tegen Zulte Waregem imponeren met erg mooi voetbal. Toch kreeg het al snel een koude douche. Na een knappe tegenstoot van Milan kopte de vrijstaande El Shaarawy de bal tegen de touwen. Balotelli waarschuwde eerder al met een knal die via de doelman op de lat uiteenspatte.

PSV was na die achterstand niet onder de indruk en bleef de ene aanval na de andere opzetten. Toch kon het voor de koffie niet meer scoren. Maher vond de vuisten van Abbiati met een volley en ook een harde knal van middenvelder trof de lat en ging er niet in.

Vermoeid PSV maakt gelijk

Na de pauze kwam Milan iets meer in de wedstrijd. PSV leek hoe langer de wedstrijd vorderde meer en meer vermoeid. Een grote kans voor El Shaarawy ging er na een prachtige combinatie met Balotelli net niet in.

Toch kon PSV de wedstrijd in evenwicht brengen. Op het uur profiteerde Matavz van een foutje van Abbiati. De doelman had het heel moeilijk met een afstandsschot van Bruma. Matavz knikte de rebound tegen de touwen.

Milan met goede uitgangspositie terug naar huis

Daarna was het vet echt van de soep bij PSV. Milan kon nog dreigen, maar Mexes maaide bij de beste kans over de bal. De thuisploeg verdiende op basis van de eerste helft een overwinning, maar ziet Milan met een goeie uitgangspositie vertrekken uit Eindhoven.