Zulte Waregem krijgt deksel op de neus

Zulte Waregem krijgt deksel op de neus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft in "eigen huis" 1-1 gelijkgespeeld tegen APOEL Nicosia. Een felle domper voor Essevee, dat weer leergeld moet betalen tegen de ervaren Cyprioten.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

Zulte Waregem moest tegen APOEL Nicosia aan de bak in de play-off ronde van de Europa League, met als inzet een ticket voor de poulefase. Tegen PSV bleek Essevee een maatje te klein, tegen de Cyprioten was de verwachting en de hoop een tegenstander meer op het niveau van de fusieclub te vinden.

Beide teams gehavend aan de start

De thuisploeg moest het wel zonder Colpaert (geschorst), Godeau (klierkoorts) en Berrier (virale infectie) stellen. Duplus mocht voor het eerst starten in de basis centraal achterin, op het middenveld posteerde Dury zowel Malanda als Skúlason in verdedigende stelling.

Ook bij APOEL enkele namen niet van de partij: Benachour op de bank, Manduca zelfs niet in de kern. Hij had last van de lies en daarmee was alles uiteindelijk in orde, maar een rugprobleem kwam in de plaats.

“Er durven in geloven en lef tonen”

Francky Dury had zijn troepen vooraf duidelijke richtlijnen meegegeven: “Er durven in geloven en lef tonen.” Aanvankelijk nam het de wedstrijd ook meteen in handen tegen de Cyprioten, die meteen terugplooiden in een dubbele gordel. Leye en Naessens waren in de beginfase echter te nerveus om meteen iets van echte kansen af te dwingen.

Aan de overkant was het wel ei zo na raak. Bossut werd omspeeld door Sheridan, maar gelukkig speelde nieuwkomer Duplus de bal nog uit zijn voeten. Hete standjes voor het doel van Bossut, het zou zeker niet het laatste zijn, want ook na de pauze verkwanselde Sheridan nog enkele kansen, een keer trof hij de paal.

Malanda zet Essevee op voorsprong

Bij een corner halfweg de eerste helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. Verboom toonde lef, door als laatste man zijn belager uit de kappen en in de loop te steken van Hazard. Die zette hard voor en mogelijk via een Cypriotisch been kwam de bal aan de tweede paal terecht, waar Malanda maar binnen te tikken had.

De bezoekers waren zeker niet van slag door de achterstand en bleven op geregelde tijdstippen kansjes ontwikkelen, zonder echter voor de rust nog voor veel rechtstreeks gevaar te zorgen.

Essevee krijgt deksel op de neus

Na de koffie was de wedstrijd meer in evenwicht. Zulte Waregem had het betere spel en kwam er bijwijlen knap combinerend uit, maar APOEL had de beste kansen.

Het slot leek voor Essevee te gaan zijn, maar Trajkovski schoot tot twee keer toe naast. Zeker in die tweede fase had het altijd 2-0 moeten zijn. En plotsklaps werd het 1-1. Invaller Alexandrou wist Bossut te lobben en zorgt zo voor een heel goede uitgangspositie voor de Cyprioten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties