Coucke: "Ik had er gewoon goesting in"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Coucke: "Ik had er gewoon goesting in"
Foto: © SC

Marc Coucke is de nieuwe eigenaar van KV Oostende, dat kon u hier eerder al lezen. De topman van Omega Pharma gaf vanmiddag duiding bij zijn beslissing. Dat hij er zin in heeft, staat buiten kijf.

Sander De Graeve in Oostende

Eerst even de praktische details. Marc Coucke koopt 60% van de aandelen van huidig voorzitter Yves Lejaegere over. Die blijft overigens preses, het wordt een soort co-voorzittersschap. Coucke zal wel de raad van bestuur voorzitten. Ook hoofdsponsor Bart Versluys neemt 5% van de aandelen over. Verder krijgen de supporters hoogstwaarschijnlijk een afgevaardigde in de raad van bestuur.

Het budget wordt ook opgetrokken van vier naar vijf miljoen, geld dat niet uit de zak van Marc Coucke zelf komt. "Het budget was hier heel voorzichtig opgemaakt", aldus de kersverse eigenaar van KV Oostende. "Er komen nieuwe sponsors bij en ook de ticket- en abonnementsverkoop loopt vlotter dan verwacht. We herbekeken het budget iets optimistischer en namen een risico van enkele honderdduizenden euro's."

"Eigenlijk doen we niet mee"

Coucke is al zijn hele leven supporter van KVO, maar ging nu pas op de vraag van zijn vriend Lejaegere in. "Ik zag hoe hard het leefde in de stad de laatste weken. Dat heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. Mijn vrienden bij Club Brugge zagen ook duidelijk het verschil. Ik supporter veel heviger voor KVO dan voor Club."

De zakenman wil vooruit met Oostende. "We zitten nu in eerste, maar eigenlijk doen we niet echt mee. Nu we in dit nieuwe project stappen nodig ik alle spelers die een meerwaarde kunnen bieden uit om zich aan te melden. Nu zijn we een tweedeklasser die af en toe in eerste speelt. We moeten naar een eersteklasser die af en toe, hopelijk niet, in tweede belandt."

"Kunnen al enkele ploegen vullen met de aanbiedingen"

"We behielden de ploeg die kampioen werd in tweede, maar hebben nog drie of vier echte versterkingen nodig om die spelers naar een hoger niveau te tillen. De laatste twee uur kwam er al genoeg binnen om enkele ploegen te vullen."

Spelers die Coucke in samenwerking met grotere ploegen wil halen. "We kijken uit naar enkele topploegen om mee samen te werken. Dat mag binnen en buitenland zijn. Ook Zulte Waregem, ja, ik wil niemand uitsluiten."

"Hier ben ik tenminste zeker dat ik mijn geld kwijt ben"

De nieuwe eigenaar wil ook meer supportersparticipatie. "We gaan veel acties op poten zetten, het moet veel interactiever. Ook qua sensibilisering. Het moet een dagje voetbal aan zee worden. Ook voor de stad en de horeca is dat goed. Supportersclans van beide partijen moeten elkaar op de dijk kunnen tegenkomen zonder problemen. Het moet hier plezant zijn."

Plezant, dat was het alvast op de persconferentie. Coucke grapte erop los. Aan het begin was er al: "Wacht even, ik moet nog een tweet afwerken." Daarna volgden er nog. "Toen ik in de raad van bestuur van Infinity stapte, hoopte ik nog op een goeie investering. Nu ben ik tenminste zeker dat ik mijn geld kwijt ben." Er volgde nog een kwinkslag naar Decuyper. "Ik heb reeds ontslag genomen binnen de vzw van Club Brugge, ik las ergens dat je niet bij twee clubs actief mag zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties