"Van Basten geeft voorkeur aan eigen spelers"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
"Van Basten geeft voorkeur aan eigen spelers"
Foto: © SC

Sven Kums wordt dezer dagen druk gesolliciteerd. De middenvelder staat in de belangstelling van Zulte Waregem en KV Kortrijk. Voetbalkrant.com ging na welke club het beste bij zijn profiel past.

Door Cédric De Volder

Sven Kums leek op weg om een grote voetbalcarrière uit te bouwen. De 25-jarige middenvelder klopte in 2006 nog aan de deur bij de fanion van RSC Anderlecht, maar werd quasi onmiddellijk uitgeleend aan Lierse SK. Vervolgens voetbalde de Brabander vier seizoenen voor KV Kortrijk. In 2012 verruilde Kums West-Vlaanderen voor Friesland.

Zijn eerste twee seizoenen bij sc Heerenveen waren een succes. Kums groeide uit tot een titularis in het team van Marco van Basten. Tijdens deze voetbaljaargang verzamelde het jeugdproduct van paars-wit amper achttien speelminuten. Zulte Waregem en KV Kortrijk willen hem dan ook een uitweg bieden. Voetbalkrant.com had alvast een interessante babbel met de speler.

Zulte Waregem en het Europese avontuur?

Zulte Waregem wil Kums aantrekken om Franck Berrier – die wellicht de fusieclub nog zal verlaten – te vervangen. Bovendien lijkt een verhuis naar de Gaverbeek de meest aantrekkelijke optie voor de speler zelf. Essevee lijkt dit seizoen te bevestigen aan de Belgische (sub)top. Bovendien trekt een Europees avontuur elke voetballer aan. Maar dan moet Zulte Waregem volgende week wel gaan winnen bij APOEL Nicosia.

"Het klopt dat de onderhandelingen met Zulte Waregem momenteel lopende zijn", vertelt Kums. "Het is een club die altijd mooi en verzorgd voetbal probeert te brengen. Bovendien is de groep min of meer intact gebleven in vergelijking met vorig seizoen. Maar ik moet toegeven dat het Europese avontuur, ervan uitgaande dat Essevee zich plaatst voor de Europa League - mooi meegenomen is." (lacht)

KV Kortrijk: een terugkeer naar de bakermat?

Vandaag raakte bekend dat KV Kortrijk Kums wil terughalen. Hein Vanhaezebrouck biedt zijn ex-poulain zelfs een springplank aan. “Als hij hier zijn niveau haalt, kan hij zo naar een topclub”, aldus de oefenmeester van de Kerels.

KVK lijkt alvast een interessante piste voor de Brabander. In het Guldensporenstadion is Kums zeker van een basisstek - hij zou er Brecht Dejaegere moeten vervangen - en vindt hij met Vanhaezebrouck de man terug die hem lanceerde in de Jupiler Pro League. Maar ook de ambitie van KV Kortrijk past bij het profiel van de speler. De roodhemden staan momenteel op een zesde stek geparkeerd en hebben het vizier op play-off I gericht.

"Ik heb destijds een leuke tijd gehad bij Kortrijk", aldus de speler. "Het klopt dat ik met Vanhaezebrouck heb gebeld, maar er is nog geen aanbod op tafel gekomen. Bovendien wil ik nu geen keuze maken tussen Kortrijk of Zulte Waregem."

Of… simpelweg de nuchtere Friesen overtuigen?

Kums groeide de voorbije twee seizoenen uit tot een steunpilaar van Heerenveen. Waarom zou de 25-jarige Belg zich niet opnieuw in de ploeg kunnen knokken? Bovendien heeft hij nog een lopende overeenkomst tot 2015 in Friesland.

"De voorbije twee seizoenen speelde ik nagenoeg alles", besluit de Brabander. "Maar de concurrentie is enorm groot dit seizoen en daardoor ben ik op de bank beland. Bovendien heb ik niet het gevoel dat de situatie snel zal veranderen. Van Basten lijkt de voorkeur te geven aan de spelers die hij zelf heeft gehaald."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties