Het probleem van AA Gent

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Het probleem van AA Gent
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent kwam dit seizoen elke wedstrijd op achterstand. De slechte start die de Buffalo's steeds nemen is een doorn in het oog van coach Victor Fernandez en meerdere van zijn spelers.

Door Sander De Graeve

AA Gent heeft dit seizoen wel het geluk dat het al driemaal kon rekenen op een sterk slotoffensief. Tegen Waasland-Beveren en KV Mechelen kon de imponerende rechtsachter Carlos Diogo in de slotminuten het tij nog keren. De Uruguayaan zorgde zo voor drie extra punten.

Nog drie punten kwamen erbij in die knotsgekke slotfase van de thuiswedstrijd tegen Lierse. Lepoint en El Ghanassy zetten toen de scheve situatie diep in blessure tijd nog recht. Blijven rekenen op zo'n ommekeer is echter gevaarlijk, dat beseft men in de Arteveldestad maar al te goed.

Concentratie

"Ik zou mijn team graag eens op voorsprong zien komen", zuchtte Fernandez na de wedstrijd tegen Club Brugge. Het doelpunt in die partij mocht nooit vallen, zo zag ook Brecht Dejaegere. "Één speler van Brugge tegen drie van Gent, dat mag nooit gebeuren. Die foutjes moeten eruit."

Het schort inderdaad soms aan de concentratie. Bij de goal van Losada tegen Lierse ging de Gentse defensie ook niet vrijuit en tegen Anderlecht werd er ook niet secuur verdedigd bij die twee snelle goals. Fernandez heeft nog werk aan zijn defensie. De rode kaart van Pirez komt dan ook erg ongelegen. Zal Gent het euvel in de eigen Ghelamco Arena al van de baan krijgen tegen Bergen? Fernandez wacht alvast in spanning af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties