Cercle-aanwinst: "Ik kon overal naartoe"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Cercle-aanwinst: "Ik kon overal naartoe"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge verzekerde zich onlangs voor een jaartje van de diensten van Gaël Etock. De Kameroense aanvaller brandt van ambitie en ziet De Vereniging alvast niet als zijn eindstation.

Op twaalfjarige leeftijd verkaste Etock al naar FC Barcelona. Die transfer had hij te danken aan een jeugdtoernooi, waar hij hoge ogen gooide. “Op een internationaal jeugdtoernooi met Spaanse en Engelse topclubs haalden we de finale tegen Espanyol”, vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

“Ik werd er bovendien topschutter met dertien doelpunten in vijf wedstrijden en uiteindelijk kon ik overal naartoe. Ik hoopte op Real Madrid, maar Samuel Eto’o vond het beter dat ik naar Barcelona ging.”

Polyvalent

Noch bij Barça, noch bij Sporting Lissabon kon de youngster voorlopig de verwachtingen inlossen. Maar toch is hij ambitieus. “De concurrentie was groot bij mijn vorige clubs en daarom wilde ik elders aan de bak. Ik kan op verschillende posities spelen, wat een grote troef is. Mijn polyvalentie dank ik aan mijn opleiding bij Barcelona.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties