Zokora maakt ruzie om armband

Zokora maakt ruzie om armband
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Zokora sloeg woensdag de deuren van de nationale ploeg van Ivoorkust dicht, maar keerde 's anderendaags al op zijn stappen terug. De ex-speler van KRC Genk pikte het niet dat hij zijn armband aan Didier Drogba moest teruggeven.

De bom barstte volgens de website van het Franstalige medium 7sur7 tijdens het oefenkamp ter voorbereiding van de WK-voorrondematch tegen Marokko. De speler van het Turkse Trabzonspor stak in een blinde woede toen coach Sabri Lamouchi hem mededeelde dat niet hij, maar opnieuw Didier Drogba aanvoerder werd.

Uitschakeling

De gewezen centrale verdediger van Genk nam de honneurs waar sinds de uitschakeling van The Elephants in de kwartfinale van het Afrikaanse landenkampioenschap begin dit jaar tegen de latere winnaar Nigeria. Maar toen Drogba op 14 augustus terug bij de selectie kwam, moest hij die band opnieuw aan de spits laten. Nu lijken de plooien echter opnieuw gladgestreken.

Geplaatst

De wedstrijd tegen Marokko wordt zaterdag in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan gespeeld. Het is de zesde en laatste speeldag in deze groep, waarin overigens de beslissing al in juni gevallen is. Ivoorkust plaatste zich toen voor de play-off-fase tegen een andere groepswinnaar door Tanzania met 4-2 te kloppen, terwijl de Marokkanen eerder al werden uitgeschakeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties