Ciman: man van controverses

Ciman: man van controverses
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Hoe moet je de carrière van Laurent Ciman omschrijven? Het beste zal nog wel zijn met het woord 'controversieel'. De verdediger tekende vandaag een contract dat hem tot zijn 32ste bij Standard houdt, maar de controverse is nooit ver weg.

Ciman begon zijn carrière bij Charleroi en daar liep het al eens mis toen er bij een dopingcontrole het gebruik van cannabis werd vastgesteld. Jacky Mathijssen maalde er niet al te veel om en gaf hem na zijn twee maanden schorsing zijn basisplaats terug. Mathijssen vertrok echter en onder Thierry Siquet was de jonge Ciman niet langer basisspeler.

Mathijssen - op dat moment bij Club Brugge - liet hem echter achterna komen, maar na een hele reeks fouten en het ontslag van Mathijssen werd hij onder Adrie Koster doorgestuurd naar Kortrijk. Onder Georges Leekens bloeide hij weer open en versierde in 2008 een transfer naar Standard.

En toen begon de controverse pas echt, want Leekens riep Ciman als bondscoach steevast op. En dat wierp vragen op bij het grote publiek, want Ciman is wel een onverzettelijke verdediger, maar kon nooit echt de indruk wekken de nodige 'klasse' te hebben voor de nationale ploeg. Maar ook Marc Wilmots houdt vast aan Ciman en dus maakt zijn onverzettelijkheid echt wel indruk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties