Vainqueur heeft het niet begrepen op rotatiesysteem Luzon

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Vainqueur heeft het niet begrepen op rotatiesysteem Luzon
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Guy Luzon haalde met Standard al mooie resultaten en lijkt het Rednic- spook eindelijk van zich af te schudden. De Israëliër hanteert een rotatiesysteem om iedereen fit te houden. De terugkerende William Vainqueur is daar alvast geen fan van.

Volgens de middenvelder bleef hij al voldoende wedstrijden aan de kant. "Sinds Reykjavik heb ik elf matchen gemist", aldus Vainqueur in Het Laatste Nieuws. "Is dat niet voldoende als persoonlijke bijdrage aan de turn-over? Ik eis niks, maar ik ga er de coach toch over aanspreken. Ik heb geweldige honger naar voetbal. Die krijg ik niet gestild als ik slechts één wedstrijd op twee speel."

Iedereen bij Standard werd al onderworpen aan het rotatiesysteem, behalve Opare en Kawashima. Luzon lijkt het ook met de sterke middenvelder van plan. "Normaal had ik thuis tegen Minsk al kunnen hervatten. De medische staf zette het licht op groen. De coach remde af. Hij wou geen enkel risico nemen en liet mij drie dagen later tegen Kortrijk kort invallen. Ik was het daar volkomen mee eens, maar nu hunker ik naar mijn echte wederoptreden."

Vainqueur werd pas op het nippertje overtuigd om bij Standard te blijven. De middenvelder verbrak eerst zijn contract, maar kwam daar op terug. We vragen ons af hoe het met het gemoed van de Fransman in januari gesteld zal zijn als Luzon hem zijn rotatiepolitiek oplegt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties