Reactie Saintfiet: "Geloof in Malawi"

Saintfiet: "Geloof in Malawi"
Foto: © SC

Tom Saintfiet was gedurende twee maand bondscoach bij Malawi. In die maanden kreeg hij een team voorgeschoteld waarin hij wel degelijk geloof heeft. Het WK was niet eens zover weg.

Malawi verloor tegen Nigeria met 2-0 in een allesbeslissend WK-kwalificatieduel. Daardoor mogen de Nigerianen een barrage spelen om het wereldkampioenschap en dus niet de spelers van Malawi.

"En we waren er niet zover van. We hielden Nigeria tot het einde van de eerste helft op 0-0", aldus Saintfiet in een reactie aan Voetbalkrant.com. "Dan maken we een dekkingsfout en op dit niveau wordt dat altijd afgestraft."

"Geweldige relatie met spelers"

"In de tweede helft krijgen we dan nog een strafschop tegen die er geen was, en dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is. Jammer, want we hadden vooraf al klacht ingediend tegen deze scheidsrechter - die eerder op het jaar overigens al eens werd geschorst", ging de bondscoach verder.

Maar Saintfiet gelooft wel in zijn spelers: "Ik heb een geweldige relatie met de spelers. Het zijn geen profs en ze spelen voor een salaris van 80 dollar in een heel arm land, met een BNP van om en bij de 900 dollar. En toch deden ze goed mee tegen Nigeria."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties