Reactie Depoitre en Pots: "Het was strafschop"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 69 reacties
Depoitre en Pots: "Het was strafschop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Depoitre was één van de opvallendste spelers bij KV Oostende in de nederlaag tegen Standard. Hij scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar vond dat hij ook een strafschop verdiende. Ref Tim Pots gaf na het bekijken van de beelden de fout grif toe.

Sander De Graeve in Oostende

Depoitre ging in de eerste helft neer in de zestien, maar kreeg in plaats van een strafschop een gele kaart. Onterecht volgens hem. "Volgens mij is het zeker strafschop. Een speler van Standard blokkeert mijn benen en ik laat me vallen."

Scheidsrechter Tim Pots dacht op het veld aan een fopduik. "Vanuit mijn standpunt was het heel moeilijk te zien, ook op de beelden. Vanuit een ander camerastandpunt zie je wel dat zijn been geblokkeerd wordt. Vandaar de rare val van Depoitre waardoor ik dacht dat het een schwalbe was."

De centrumspits was erg tevreden met zijn doelpunt. "Het was mijn eerste van het seizoen en ook de eerste die Kawashima in de competitie slikt. Ik ben wel teleurgesteld dat het doelpunt geen punten opleverde. Bij de rust stond het 1-3, dan weet je dat het moeilijk wordt, zeker tegen Standard."

"Sta er nu minder alleen voor"

"Het was de eerste keer dat we dit seizoen op voorsprong kwamen. Het is erg jammer dat we daarna niet in blok konden blijven om die voorsprong vast te houden. Ondanks alles hebben we ook positieve dingen gezien vandaag. Nu beginnen we aan een reeks wedstrijden waarin we punten moeten pakken. Een driepunter zou een echte boost zijn."

Volgens Depoitre zorgen de nieuwkomers zoals Canesin en Berrier meteen voor een meerwaarde bij het zogenaamde Oostende 2.0. "Offensief zijn er meteen meer mogelijkheden. Er is meer creativiteit en diversiteit. Ik sta er veel minder alleen voor, diep in de spits."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties