Wachten op lachende derde(s)?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Wachten op lachende derde(s)?
Foto: © SC

Vanavond begint de poulefase van de Europa League. Drie Belgische teams strijden mee voor Europese overwintering, maar welk team gaat uiteindelijk met de oppergaai gaan lopen? Een vooruitblik.

Door Aernout Van Lindt

Partizan Belgrado, Feyenoord, Stuttgart, … zelden zoveel teams gehad die hoopten via een loting alsnog de poulefases van de Europa League te bereiken.

Allen gingen ze er uit in de play-offronde en allen hoopten ze het vrijgekomen plaatsje – door de uitsluiting van Fenerbahçe voor een oud omkoopschandaal – te mogen innemen. Dat plekje ging uiteindelijk naar APOEL Nicosia, eerder uitgeschakeld door Zulte Waregem.

Spoeling dun

Het valt op dat er qua namen niet al te veel grote ploegen in de Europa League zitten. In vele groepen is er niet echt een uitgesproken favoriet,  deels ook omdat de rechtstreeks geplaatste ploegen niet meteen veel bijbrachten. Wigan won de beker in Engeland, ook Freiburg plaatste zich verrassend via de Beker en ook Bordeaux is niet meer wat het geweest is.

Voeg daarbij ook nog enkele teams – dan moeten we meteen aan Anzhi denken – die het in de nieuwe competitie echt niet goed doen, en je komt uit bij een eerder mager Europa League-jaar, al zouden de Belgische teams daar kunnen van profiteren.

Favorieten

Als we kijken naar favorieten, lijkt Tottenham misschien wel dé uitgesproken ploeg op dit moment. Zij leunen steeds dichter aan bij de top in Engeland en maken ook dit jaar wel weer kans om overal lang mee te doen voor de prijzen, al zijn ze met Gareth Bale wel veel kwaliteit kwijt.

De andere ploegen die kans maken zijn Olympique Lyon – ondanks een slechte start in Frankrijk en in de voorrondes van de Champions League tegen Sociedad en enkele Spaanse teams: Valencia en Sevilla hebben nog steeds wel een naam, ook al deemsteren ze wat weg na de grote twee in Spanje, zeker nu Atlético en Malaga zich meer en meer opwerpen als voornaamste uitdagers van Barça en Real.

Lachende derdes?

Met zo’n dunne spoeling lijkt het vooral uitkijken naar wat er tijdens de winterstop nog allemaal gaat bijkomen. Dat zijn de acht teams die komen uit de Champions League en daar derde worden in hun poule.

Met Chelsea of Basel, AC Milan of Celtic (eventueel Ajax), … is de kans groot dat daar minstens enkele kleppers bijzitten. Als we zien hoever de derdes in de Champions League vorig jaar zijn geraakt in de Europa League, zit minstens een herhaling van dat scenario er zeker in.

Ook de bookmakers weten het niet zo goed, wat betekent dat we een open toernooi kunnen krijgen. De hoge odds voor de kandidaten kan ook betekenen dat ze bij Unibet ook denken dat een ploeg dat derde eindigt in de Champions League wel eens met de oppergaai zou kunnen gaan lopen.

Wie wint de Europa League?

Tottenham lijkt op dit moment de favoriet om de Europa League te winnen. Gelooft u in de kansen van The Spurs? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op een eindoverwinning kan je 600 euro verdienen.

En wat als een Belgische ploeg de prijs pakt? Dan kan je van 60 euro in geen tijd 4500 (Genk), 4800 (Standard) of 9000 euro (Zulte Waregem) maken - een echte aanrader! Heb je nog geen account bij Unibet? Maak dan snel een account aan via DEZE LINK en ontvang 60 euro aan wedtegoed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties