Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Zulte Waregem raakt niet voorbij Wigan

Zulte Waregem en Wigan hebben de punten gedeeld in de eerste poulewedstrijd in de Europa League. Na een makke eerste en een tweede helft met veel druk van Essevee bleef het 0-0.

Aernout Van Lindt in Brugge

Zulte Waregem begon aan zijn tweede Europese poulefase in de geschiedenis van de fusieclub met een thuiswedstrijd tegen Wigan, dat dankzij het winnen van de FA Cup vorig seizoen voor het eerst mocht proeven van Europees voetbal.

Francky Dury had een petto in de aanbieding in de defensie. Door het uitvallen van Colpaert en de klierkoorts van Godeau zit hij wat dun bezaaid in de verdedigers en Verboom kon hem klaarblijkelijk niet overtuigen tegen Racing Genk, want Junior Malanda stond centraal achterin. Daardoor stonden Kums en Skúlason op de twee verdedigende posities, met Hazard daarvoor als spelverdeler.

Vooral glijden in makke eerste helft

Jan Breydel zat op sommige plaatsen goed vol, maar er waren natuurlijk in de hoeken grote lege vlakken. De 2500 meegereisde Wigansupporters maakten kabaal voor minstens het dubbele, maar op het veld was in de eerste helft niet al te veel te beleven.

Iedereen gleed maar weg op een natte grasmat in een beregend Brugge, zelfs de scheidsrechter ontsnapte niet aan een tuimelperte. Ondertussen had McArthur de paal al geraakt, waarna Zulte Waregem de wedstrijd wel meer in handen had genomen.

Er echt uitkomen lukte niet, er waren – mogelijk deels door de regen – te veel slordigheden en te weinig goed voetbal. Tegen het einde van de eerste helft kwam dat voetbal er wel meer uit en waren er enkele kansjes. Carson hield Naessens en Conté van een doelpunt en er ging ook nog een bal tegen de lat, 0-0 aan de rust.

Steeds meer druk Zulte Waregem

Na de pauze was het leeuwendeel van het combinatiespel van de ‘thuisploeg’, terwijl Wigan zich steeds meer ging beperken tot verdedigen en eruit komen met de lange hoge bal. Powell toonde zich een paar keer vinnig, maar Bossut moest maar een keer echt plat.

Aan de overkant was De fauw er een keertje dichtbij en een voorzet van Naessens werd net niet binnengewerkt door Habibou. Thorgan Hazard toonde zich in aanvallend opzicht niet zo magistraal als in enkele andere wedstrijden dit seizoen, maar bleef wel de hele wedstrijd werken en zakte geregeld in om problemen op te lossen.

Slotoffensief levert niets op

Het laatste kwartier werd het doel van Carson continu in het vizier gehouden, maar Caceres, Conté en Naessens konden meermaals niet scoren.

Er was ook nog appèl voor hands in de grote rechthoek en even later voor een fout op invaller Caceres, maar Zulte Waregem kreeg geen strafschop. Er werd ook niet gescoord en zo bleef het bij een 0-0 gelijkspel, waar vooral Wigan blij zal mee zijn nemen we aan. In de andere wedstrijd in de groep ging Rubin Kazan winnen op het veld van Maribor.