Rabona, pure kunst

Rabona, pure kunst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een Rabona getuigt vaak van pure klasse. Een bal achter het steunbeen wegkeilen is een zaak, er een doelpunt of een prachtassist van maken is weer wat anders. De mooie kanten van voetbal, in een overzichtje.

De eerste man die ooit een Rabona uitvoerde was een zekere Ricardo Infante. De link tussen Infante - "het kind" - en spijbelen (wat Rabona eigelijk als letterlijke vertaling heeft) was snel gelegd via een fotoshoot. Vandaar ook de naam uiteindelijk.

Alle grote balkunstenaars ter wereld (Romario, Pele, Ronaldo, ...) hadden de Rabona perfect onder de knie. In de huidige tijden moeten we vooral kijken naar Di Maria om leuke uitvoeringen te krijgen. Zo was hij er deze week weer als de kippen bij tegen Kopenhagen:

Maar ook in het verleden was Di Maria al een aantal keer te "betrappen" op een genialiteit, getuige daarvan onderstaande filmpjes:

Er zijn zoveel mensen die de Rabona tot een ware kunst verheffen, maar de echte koning is nog steeds Ricardo Quaresma. Een kleine persiflage:

Opgelet: het laden van de video's kan enkele seconden duren.

En wat is uw favoriet? Wie is voor u de meest goddelijke Rabonaman in de voetbalwereld? Laat het ons gerust weten in de reacties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties