Datum: 06/10/2013 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Het Kuipje
Westerlo geeft voorsprong weg na pijnlijk misverstand
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Westerlo geeft voorsprong weg na pijnlijk misverstand
Foto: © SC

Westerlo heeft de drie punten tegen WS Brussel niet kunnen thuishouden. In een spektakelrijke wedstrijd gaven de Kemphanen een 3-2 voorsprong 10 minuten voor tijd uit handen na een onwaarschijnlijk misverstand tussen Van Langendonck en Maertens.

Robby Morren in Westerlo

“We hebben nog een waterkansje op de periodetitel”, zo vuurde de stadionomroeper de supporters aan voor de wedstrijd. Dat waterkansje was snel ver weg want na 10 minuten keken de Kemphanen al tegen een achterstand aan. Diop bracht de bal vanop de rechterflank laag voor, Loemba deed de netten trillen. (0-1)

Westerlo eiste het balbezit op en speelde voortdurend op de helft van de tegenstander maar een halfuur lang was het allemaal te slordig. Er was een kopbal van Ruiz die net over ging en een voorzet-schot van Molenberghs ging voorlangs maar Lecomte liet dé kans op de gelijkmaker kort na het halfuur liggen. Na een puike aanval via Cools en Vandenbergh kon Lecomte van dichtbij besluiten maar hij mikte in het zijnet.

Verdiende gelijkmaker

Westerlo bleef aandringen en een minuut voor de pauze was de verdiende gelijkmaker een feit. Jens Cools legde de bal terug op Geudens. Die twijfelde niet, zijn schot week nog af op Diop en verdween zo in doel. 1-1 was de ruststand.

Spektakelrijke tweede helft

De tweede helft bracht spektakel in het Kuipje. Na amper drie minuten bracht Vandenbergh Westerlo op voorsprong na een vrije trap van Lecomte maar enkele minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Westerlo kreeg de bal achterin niet weg, De Carvalho profiteerde daarvan en legde de gelijkmaker via de paal binnen.

Lang moesten de Kempenaars niet achtervolgen want Ndoye haalde Vandenbergh neer in de zestien en ditmaal wees ref Manschot wel naar de stip. Paulussen zette zich achter de bal en trapte staalhard binnen. (3-2)

Pijnlijk misverstand

Nog was het niet gedaan. Toen iedereen dacht dat Westerlo de buit binnen had, gaven de Kemphanen de gelijkmaker in cadeauverpakking aan WS Brussel. Van Langendonck kwam onnodig te ver uit zijn doel, Maertens kopte de bal terug en Fall kon ermee aan de haal gaan en het leer in het lege doel leggen. (3-3) Even voordien had Van Langendonck diezelfde Fall op een counter nog van een doelpunt gehouden.

Westerlo moet zo vrede nemen met een gelijkspel en ziet Eupen en Moeskroen verder uitlopen.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Maertens Birger 90' -
Cools Jens A 90' -
Lecomte Raphaël 90' -
Paulussen Laurens 90' -
Molenberghs Jarno 90' -
Rentmeister Jeffrey 90' -
Geudens Kevin 90' -
Vandenbergh Kevin 90' -
Ruiz Jaime Alfonso 85' -
Vanthournout Jeroen   85' -
Vanlangendonck Koen 90' -
  Bank G Beoordeel
Nwanganga Kennedy 5'  
Schuermans Kenneth 5'  
Janssens Philippe -  
Minne Stijn -  
Huysmans Jordy -  
Vervoort Stef -  
Trenson Matthias -  

WS Bruxelles WS Bruxelles

  Speler G Beoordeel
Debefve Roméo 90' -
Obin Jérémy   90' -
El Banouhi Soufiane 90' -
De Carvalho Basile Salomon Pereira ⚽ ⚽ 90' -
Fabris Samuel   90' -
Ndoye Elhadji  90' -
Diop Mouhamadou Mansour   90' -
Loemba Yannick Gaby 69' -
Hané Elhadji A   51' -
El Hany Karim 51' -
Lahaye Damien 90' -
  Bank G Beoordeel
Fall Mamadou 39' -
Aalhoul Redouan 39' -
Mahaya Jessim 21' -
Damour Loïc -  
Mpati Bibuangu Tracy -  
Herbeleef Westerlo - WS Bruxelles