De sleutelmomenten in de campagne

De sleutelmomenten in de campagne
Foto: © SC

Onze Rode Duivels wisten zich deze avond te kwalificeren voor het WK in Brazilië. De nationale ploeg legde een schitterend parcours af. Vincent Kompany en co slikten drie tegendoelpunten en scoorden er maar liefst zeventien, en dan moet de galawedstrijd tegen Wales nog komen!

Wilmots wordt bondscoach

Marc Wilmots werd op 6 juni 2012 aangesteld als bondscoach van onze nationale ploeg. Wilmots volgde Leekens op die een avontuur bij Club Brugge prefereerde boven een verlengd verblijf bij de Rode Duivels. Das Kampfschwein doet het met 25 op 27 en een ticket naar Brazilië voortreffelijk.

Duiveluitdagingen

De voetbalbond kwam deze campagne met een nieuwe marketingstrategie op de proppen. De supporters kregen heel wat uitdagingen: het land zo rood mogelijk kleuren, zo veel mogelijk decibels produceren, zo veel mogelijk huizen ombouwen tot stadions, een stadion vol kindertekeningen, een spionkop vol vrouwen, meesupporteren met de fans op verplaatsing en tot slot de Rode Duivels uitzwaaien op het tarmac in Zaventem.

De strategie bleek een schot in de roos. Per uitdaging die de supporters tot een goed einde brachten, deden de Rode Duivels een tegenprestatie. Dat leverde soms hilarische taferelen op.

Overwinning tegen Oranje

Op 25 augustus 2012 namen de troepen van Wilmots het op tegen onze noorderburen. Een eerste grote test voor de Rode Duivels tegen het Oranje van Louis Van Gaal. In een knotsgekke wedstrijd werd het 4-2 voor de Belgen. Benteke, Mertens, Lukaku en Vertonghen stuurden Nederland met lege handen huiswaarts.

De bom van Gillet

In de tweede wedstrijd van de campagne thuis tegen Kroatië, kwam onze nationale ploeg vroeg in de wedstrijd op achterstand. Voormalig speler van Club Brugge, Ivan Perisic, was de kwelduivel van dienst. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde Anderlecht-speler Guillaume Gillet met een prachtig afstandschot de 1-1. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel nadat beid ploegen nog heel wat kansen lieten liggen.

Het mirakel van Belgrado

De mooiste overwinning boekten onze Belgen misschien wel op het veld van Servië. De Serviërs kwamen in het begin van de wedstrijd enkele keren zeer gevaarlijk opzetten. Vooral doelman Thibaut Courtois onderscheidde zich met enkele miraculeuze reddingen. Benteke, De Bruyne en Mirallas zorgden voor de overdreven 0-3 cijfers.

Met de hakken over de sloot tegen Macedonië

In de twee wedstrijden tegen Macedonië hadden we het geluk een beetje aan onze kant. Het was vooral Eden Hazard die in beide wedstrijden het verschil maakte. In de heenwedstrijd scoorde hij op strafschop. In de terugwedstijd maakte hij na een weergaloze actie het enige doelpunt van de wedstrijd.

Met 10.000 naar Schotland

De supportersgekte kende ongetwijfeld een hoogtepunt in de wedstrijd op Schotland. Circa tienduizend supporters maakten de grote oversteek naar het eiland. Ter plaatste verbroederden ze met de Schotse fans. Dankzij doelpunten van Defour en Mirallas keerden ze al feestend terug.

Romelu ‘THE BEAST’ Lukaku

De laatste hindernis voordat de Rode Duivels zich konden plaatsen voor het WK moest in Zagreb genomen worden. Dankzij twee heerlijke doelpunten van Everton-spits Romelu Lukaku mogen Marc Wilmots en co een ticketje reserveren richting Brazilië. De bonkige aanvaller schudde op pure kracht de Kroatische verdedigers van zich af en legde er twee in het mandje. Brasil, here we come!!!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties