GROEP B: Ineens wordt het spannend

Bulgarije heeft het zich in de strijd om de tweede plaats in groep B niet gemakkelijk gemaakt. De Bulgaren verloren in Armenië met 2-1. Tsjechië won wel en kan weer dromen van plek twee.

Malta - Tsjechië 1-4

Tsjechië stond voor een op papier makkelijke opdracht op bezoek bij Malta. Vooraf leek de wedstrijd een maat voor niets te gaan worden, want bij winst van Bulgarije waren de WK-kansen helemaal weg voor de Tsjechen. Het puntenverlies van de Bulgaren eerder op de avond had de Tsjechen wel hoop gegeven.

Al bij de rust was het 0-2 op het eiland Malta, na de pauze kwispelde de thuisploeg even tegen, maar in toegevoegde tijd werd het zelfs nog 1-4. Een mooie overwinning voor Tsjechië, dat terug mag dromen van de tweede plaats. Of dat ook genoeg zou zijn voor een barrageplaats is wel nog maar de vraag.

Armenië - Bulgarije 2-1

Het was de thuisploeg die het best van start ging. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde Özbiliz de openingstreffer. Bulgarije kwam gemotiveerder uit de kleedkamer en op het uur maakte Popov er 1-1 van. De wedstrijd bleef nadien wat aanmodderen. Vlak voor affluiten scoorde Movsisyan het winnende doelpunt. Een bittere pil voor de Bulgaren.

In de stand staat Bulgarije nog altijd op een tweede plaats. Armenië, Denemarken en Tsjechië staan nu gedeeld derde op een punt van de Bulgaren. Vanavond neemt Denemarken het thuis op tegen het al geplaatste Italië.