WK opnieuw iets dichter voor Paul Put

Joris De Wolf
| 6 reacties

Paul Put blijft verbazen met Burkina Faso. Na het behalen van de finale in de Afrika Cup staat het land op het punt zich te kwalificeren voor het WK in Brazilië. In de heenwedstrijd van de play-off om kwalificatie won de ploeg van Put met 3-2 van Algerije.

Burkina Faso startte het best aan de wedstrijd. Pitroipa was de gevaarlijkste man op het veld en vlak voor affluiten van de eerste helft versierde hij een strafschop. Voormalig aanvaller van Sporting Lokeren, Aristide Bancé, kon die strafschop niet benutten.

Toch ging de finalist van de Afrika Cup met een voorsprong rusten. Op aangeven van Lingani scoorde Pitroipa met de kop. Echt lang konden de troepen van Paul Put niet genieten van die voorsprong. Vijf minuten na de pauze bracht Valencia-speler Feghouli de bordjes opnieuw in evenwicht.

Burkina Faso kwam terug op voorsprong via Koné, maar twintig minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Medjani opnieuw gelijk voor Algerije. Vlak voor affluiten kreeg Burkina Faso opnieuw een strafschop, met alweer Aristide Bancé achter de bal. Deze keer miste hij niet en schoot Paul Put en co op rozen.

Op 19 november wordt de terugwedstrijd gespeeld. Burkina Faso deed nog nooit mee aan een WK. Algerije daarentegen mocht al drie keer meestrijden naar de wereldbeker.