Brugs Mirakel vervalst?

Brugs Mirakel vervalst?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De Europa-League wedstrijd tussen Maribor en Club Brugge in 2011 werd mogelijk vervalst. Voormalig UEFA corruptiebestrijder Rudolf Stinner werd unaniem op de hoogte gebracht van deze maffia-praktijken, onthulde hij aan een Duitse tv-zender.

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld het Europa-League duel Maribor-Club Brugge. Twintig minuten voor tijd kwamen de Bruggelingen 3-0 achter door een own-goal van Ryan Donk. In een dol slot ging Blauw-Zwart op en over Maribor en won uiteindelijk met 3-4. Het staat in ons collectief geheugen nog altijd gegrift als “het wonder van Maribor”.

Volgens voormalig corruptiebestrijder Rudolf Stinner is er meer aan de hand, dat vertelde hij aan de Duitse zender ARD: “Telefonisch kreeg ik de melding dat ik die wedstrijd moest volgen. Twintig minuten voor tijd werden er verdachte bedragen ingezet op een overwinning van Club Brugge.”

Dit bericht werd versterkt door de Duitse onderzoeksjournalist Benjamin Best. In zijn boek bevestigde hij de beschuldigingen. Volgens hem is dit opnieuw het werk van de gokmaffia. Ex-Club Brugge-coach Christophe Daum reageert alvast verbaasd: “Mirakels moeten niet automatisch in de criminele sfeer getrokken worden.”

Maribor is momenteel tegenstander van Zulte-Waregem in de groepsfase van de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties