Günther Schepens: "Er zo lang mogelijk van genieten"

Joris De Wolf
| 0 reacties
Günther Schepens: "Er zo lang mogelijk van genieten"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Onze nationale ploeg kwalificeerde zich afgelopen vrijdag voor het WK in Brazilië. De afsluitende kwalificatiewedstrijd gisteren tegen Wales moest een galamatch worden, maar zo ver kwam het nooit. Een gelijkspel was echter genoeg voor een status als reekshoofd te verwerven.

Door Joris De Wolf

Günther Schepens is al jarenlang supporter van onze Rode Duivels. De immer sympathieke ex-speler van onder andere AA Gent en Standard Luik is geen eendagsvlieg. “Ik ga al jaren gaan kijken naar de wedstrijden van België. Ook deze campagne heb ik alle thuismatchen gevolgd in het Koning Boudewijnstadion, behalve gisteren", zegt Schepens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“De wedstrijd zelf was geen hoogvlieger”, vervolgt Schepens. “Dat is ook normaal. De ontlading na de clash in Zagreb was zeer groot. De riem was eraf. Iedereen was iets relaxter en dat zag je wel in het spel. Ondanks het gelijkspel konden we evengoed met enkele goals verschil gewonnen hebben.”

Ranking
Door de 4 op 6 tegen Kroatië en Wales wordt ons land vijfde op de FIFA-ranking. Daarmee is België zeker reekshoofd voor de loting van de poules in december. Zo ontlopen onze Duivels landen als Spanje, Duitsland en Argentinië. “Dat is heel leuk meegnomen. Het is de eerste keer ooit dat ons land iets dergelijks bereikt, maar op zich maakt die ranking niet zo veel uit. We kunnen nog altijd landen als Nederland en Engeland loten in de poulefases.”

Zullen de verwachtingen van de supporters door die vijfde plaats dan niet te hooggespannen staan? “Dat denk ik niet, alles is tot nu toe positief. We moeten er zo lang mogelijk van genieten. De weg naar Brazilië is nog lang. Laat ons eerst de loting voor de poules afwachten, daarna kunnen we verder kijken. Maar ik geloof in onze ploeg, een goed resultaat behoort zeker tot de mogelijkheden in Brazilië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties