Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Allianz Arena
Groep D: Bayern rolt Plzen eenvoudig op en boekt 9 op 9
Manuel Gonzalez

Bayern München kende maar weinig moeite met Viktoria Plzen. In het begin van de partij beten de Duitsers hun tanden stuk op de stugge Tsjechen, maar gelukkig kon Der Rekordmeister rekenen op een sterke Ribéry. Daniël Van Buyten speelde negentig minuten.

Bayern München beet in de eerste helft lange tijd zijn tanden stuk op de stugge Tsjechen. Ribéry en Robben zorgden wel voor dreiging, maar het was steeds net niet voor Der Rekordmeister.

Halverwege de eerste periode was het dan toch prijs voor de Duitsers. Hubnik haalde Robben foutiet neer in de zestien en de arbiter kende Bayern een strafschop toe. Ribéry ging achter de bal staan en de Fransman faalde niet: 1-0.

Op slag van rust verdubbelde David Alaba de score. De linksachter rukte mee op en kwam na een goede combinatie in een goede positie om eens uit te halen. De Oostenrijker pakte de doelman van de tegenpartij tegenvoets met zijn mindere rechter en zette de 2-0-ruststand op het scorebord.

Ribéry dolt met tegenstand

Na de pauze ging Bayern rustig door. Ribéry amuseerde zich en dat zette hij op het uur nog maar eens in de verf. De Fransman ging op wandel in de zestien van Plzen, kapte zijn directe tegenstander uit en liet vervolgens ook doelman Kozacik geen kans met een heerlijk stiftertje.

Schweinsteiger en Götze maken feestje compleet

De thuisploeg nam echter geen genoegen met de voorsprong en iets later tekende Schweinsteiger voor de vierde treffer van de avond. Schweini nam de bal aan met rechts en schoot in de draai de 4-0 tegen de touwen met zijn linker.

Mario Götze zette in blessuretijd de kers op de taart. De spelmaker knalde op aangeven van Arjen Robben de 5-0 tegen de touwen. Na drie speeldagen beschikt Bayern nog steeds over een perfect rapport met 9 op 9.